Lőtér hangszigetelése Heraklith táblákkal

A B.T.K SE lőtér 2017 őszén nyitotta meg kapuit egy irodaépület alagsorában, ahol a sportlövészek egyebek között a legmagasabb szintű európai világversenyeken vesznek rész. A lőtér látogatottsága rendkívüli mértékben megnövekedett, így nyilvánvalóan az irodaegyüttes és a látogatók számára is fontos, hogy megfelelő hangszigetelés legyen beépítve. A Knauf Insulation Heraklith terméke kiváló akusztikai tulajdonságai miatt alkalmas a feladat megoldására.

loterhangszigetelese 720

A lőtér állapota megkívánta, hogy egy nagyobb felújításba kezdjenek, amelyben a hangtechnikát, légtechnikát és a világítástechnikát fogják korszerűsíteni, és a külső és belső igényeknek megfelelően megoldani. Ennek első lépése a hangtechnika. Egy zárt termű lőtérben, ahol nincs megfelelő hangelnyelő anyag, a termek akusztikai tulajdonságai rendkívül rosszak. Ez alatt érhetjük a beszédérthetőséget, a hangtisztasági fokot, valamint az utórezgési időt is, amelyek alacsony értékei rendkívül károsak is lehetnek az épületet használók számára, nem is szólva a lőfegyverek rendkívüli halláskárosító hatásairól. Természetesen a megfelelő védőfelszerelés elengedhetetlen egy ilyen sportnál, viszont nem elegendő. A fenti igények, valamint a Heraklith termékkör kiváló akusztikai tulajdonságainak tudatában keresték meg a Knauf Insulationt, kérve a segítséget.

loterhangszigetelese 1
A terem szélessége és hossza sajnos elég nagy korlátot szab abban a tekintetben, hogy milyen anyagot alkalmazzunk, mint hangelnyelő tábla. A választás a Heraklith fehércementes kötőanyaggal rendelkező 25 mm vastag táblájára jutott. Fontos volt, hogy ne vegyen el nagy teret a térből, illetve hogy a termet minél inkább világos színű anyaggal burkoljuk be. Esztétikai szempontból élképzéssel látjuk el, valamint faváz szerkezetre kompakt csavarral fogják rögzíteni. A kivitelezés várhatóan november első felében készül el, amelyet következő hírlevelünkben mutatunk be (a fényképek még a felújítás előtti állapotot tükrözik).

 

kanufnewlogo


 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop