Kókuszba forgatott sült csirkemell, kókusztejes sütőtökpürével

Kompakt & stílusos
Gofri gyömbéres, mézes citromkrémmel
Főszerepben a beton



kokuszbaforgatottsultcsirkemell 720

Hozzávalók 4 személy részére:
4 szelet csirkemell (kb. 80 dkg), 3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, só, 2-3 evőkanál olaj a sütéshez, 1 kg sütőtök, 2-3 dl kókusztej, 1 teáskanál só, késhegynyi őrölt szerecsendió

A feldarabolt sütőtököt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, ezalatt a besózott csirkemellet panírozzuk a következők szerint: megforgatjuk a lisztben, utána a tojásban, majd a kókuszreszelékben (kicsit megnyomkodjuk, hogy a kókusz mindenhol hozzátapadjon). A bepanírozott szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk az olajjal, majd amikor megsült a tök, berakjuk a helyére, és 30-40 percig sütjük. Félidőnél, ha szükséges, megnézzük, hogy a hús tepsi felüli része is szépen sül-e (sütőfüggő), ha szükséges, megfordítjuk. Miközben sül a hús, elkészítjük a pürét: a megsült tök kikapart húsát turmixba tesszük, hozzáadjuk a kókusztejet, megsózzuk, belereszeljük a késhegynyi szerecsendiót, és az egészet összeturmixoljuk, végül a megsült hússal tálaljuk.

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop