Lombkoronák felett a Stefánián

Első pillanattól izgalmas munkának ígérkezett a Stefánia palota csodálatos lomkoronájára néző, legfelső emeleti lakás tervezése. Eredeti állapotában sok kis helyiségből állt, apró darabokra szabdalva a teret, de ma már falak nélkül sokkal élhetőbb, impozánsabb képet mutat.

lombkoronakfelett 720

A közel 50 négyzetméteres lakás lakberendezői tervezéséhez abszolút szabad kezet kaptam a velem egykorú megrendelőktől, egy sok gyermekes házaspártól, akikkel már az átépítés kezdetekor baráti kapcsolatba kerültünk. Egyetlen konkrét kérésük az volt, hogy bár a lakást a közeljövőben főleg külföldiek részére adják ki, a tervek tegyék lehetővé, hogy később valamelyik gyermekük számára is jól használható legyen. Tervezési koncepcióm az volt, hogy a lakásba lépve a lehető legkellemesebb térérzetet keltsem, természetes úgy, hogy a lakás egyben kényelmes, funkcionális, minden igényt kielégítő és magával ragadó legyen. Így született meg az az elképzelés, hogy az eredeti állapotában apró darabokra szabdalt sok kis helységet (spejz, konyha, fürdőszoba, nappali és egy szoba, vécé, valamint a teraszról egy tároló) nagyvonalúvá tegyem. A korábbi vécét és kamrát egybenyitottam, a teraszról hozzáférhető tárolót a lakáshoz csapva, abból elcsípve lett egy tágas zuhanyzós vécé és egy működő konyha, ami egy kicsit leválasztott, de mégis része a nappalinak. A nappalit étkezés, olvasás, munkahely és pihenés, tévézés és tárolás zónákra osztottam, amely a lakásba lépőnek egy egységként tárul a szeme elé.

A felújítás szinte minden szakipart érintett, így a kivitelezés közel négy hónapot vett igénybe gyakorlott, kiváló csapatom számára is. A munkák a felesleges falak bontásával és a nyílászárók cseréjével kezdődtek, majd az egységes padlószint kialakítása következett. A berendezéshez tervezett villanyszerelési és gépészeti kiállások kialakításával haladtunk tovább, míg a háttérben ez idő alatt már folyt a lakásba tervezett fürdőszoba-termékek, lámpatestek, burkolatok, belső ajtók és egyéb kiegészítők megrendelése.

A lakás funkcionális, valamint hangulati és színvilág-tervezésénél fő szempont volt, hogy az minden korosztály számára egyformán élhető és megnyerő legyen, és tartogasson valami olyan pluszt, amiért az emberek mindenképpen ezt választják. Ez az elképzelés szülte a fehér, szürke, fekete, sötétbarna és sárga színek hangulatát, és ez alapján válogattam a lakásba kerülő bútorokat és kiegészítőket is, valamint került felújításra a terasz is. S akkor már csak egy- két domináns dolgot kellett megálmodni a térbe, amibe megakadhat a szem: ez alapján választottam a New York-i házrészletet ábrázoló fekete-fehér posztert az étkezőbe, így került a virágmintás tapéta a hálószoba falára, a sárga fotel az olvasósarokba, a nagy mintás szőnyeg a kanapé elé, vagy a nagy kerek lámpatestek és az inspiráló sárga falfestés a nappali néhány falára.

Úgy gondolom, a végeredmény egy tágas, különleges hangulatú lakás lett, amelyet megrendelőim nagy elégedettséggel és örömmel fogadtak. S ami talán a legfontosabb, hogy elkészülte óta keresett és telt házas foglalású. Mit is kívánhatnék ennél többet?

  

Designdock – a megfelelő hely elindulni akár egy hasonló, akár egy teljesen új felé, életre keltve egy ötletet,megvalósítva egy álmot. A munkáimból fakadó büszkeség sarkall a továbbfejlődésre, hogy mindig a legjobbat nyújtsam megrendelőimnek.

lombkoronakfelettastefanian portre

Fest Krisztina

www.designdock.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop