A kényelem legfelsőbb foka

Sokunkban felmerül a gondolat, hogyan is tudnánk otthonunkat még kényelmesebbé tenni, miként tudunk a mai rohanó világban több időt és energiát spórolni, amelyet családunkra, barátainkra fordíthatnánk. Ezekre a kérdésekre ad választ az intelligens otthon.

akenyelemlegfelsobbfoka 720

Vegyük például a kültéri és beltéri árnyékolókat, amelyek mind a forró nyári napokon, mind pedig a téli hidegben segítenek otthonunkban a megfelelő hőmérsékletet megtartani. Az ablakok elé szerelt árnyékolók (redőnyök, zsaluziák) megtervezéséről már a ház építésénél vagy a felújítás során gondoskodni szükséges. A motoros árnyékolók működtetéséhez például az ablakokhoz kell vezetni az elektromos áramot, hogy motoros árnyékolóinkat kényelmesen működtethessük fali kapcsolóról, távitányítóról vagy akár mobiltelefonról is.

Mit tehetünk, ha nem szeretnénk vésni a falat?

A redőnyökhöz tökéletes megoldást nyújt a vezeték nélküli napelemes Oximo rádiós redőnymotor, amelynek számos más előnye is van, például beépített akadályérzékelő van benne. A redőnyökhöz, árnyékolókhoz társított időzítő pedig az előre megadott időpontban, vagy a napfelkeltéhez és naplementéhez igazítja a redőnyök mozgását. A redőnyöket kényelmesen engedhetjük a kívánt pozícióba a távirányítóval, akár egyesével, vagy az összes redőnyt egyszerre működtetve.

A korábban vásárolt beltéri árnyékolóinkat is motorizálhatjuk utólag. A Somfy RollUp Wirefree rádiós motorjai elemmel vagy akkumulátorral is működnek, így nincs szükség falvésésre és vezetékekre. Kényelmesen működtethetjük rolóinkat vagy a mostanában oly divatossá vált sávrolónkat távirányítóval. Az árnyékolók betekintés elleni védelmet adnak, és szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét a szobába. A saját ízlésünk szerint kiválasztott, otthonunk berendezéséhez illő textilárnyékolók és függönyök esztétikusabbá és otthonosabbá varázsolják életterünket.

akenyelemlegfelsobbfoka 1
A karnis is szerelhető motorral?

A feltölthető akkumulátorral rendelkező Irismo Wirefree karnismotor érzékelők által vezérelt mechanizmusaival megkönnyíti mindennapjainkat, azáltal, hogy otthonunk árnyékolói előre beállított forgatókönyv alapján vagy fali kapcsolók, távirányítók segítségével végzik el helyettünk a függönyök mozgatását. Az akkumulátort elég 9 havonta tölteni, sőt, a motor beépítésénél az elektromos áram vezetékezésével sem kell bajlódnunk.

A csendes motorral a korán kelő szülők sem ébresztik fel a függönyök huzogatásával a még alvó gyerekeket, ugyanis a karnismotor egy 100 kilós függönyt is könnyedén, halkan mozgat. A lágy indítású motor finoman, a függöny anyagát megkímélve, fokozatosan indul. Az akadályérzékelőnek köszönhetően pedig bármi is kerül a függöny útjába, a motor azonnal leáll. Ráadásul a Touch Motion funkció által – ha egy kicsit is megmozgatjuk a függönyt – mozdulatunkat befejezve, a motor önműködően elindul, és a tervezett tevékenységet végrehajtja.

Szerelje fel Ön is ablakait motoros árnyékolókkal, és a felszabaduló idejét töltse pihenéssel!

somfy.hu

somfy sarga
Cikk szerzője: Szemeti Dóra

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop