Lazuljunk otthon!

Miközben minden irányból folyton valami fenyegető esemény vagy dolog közelít felénk, nem a legkönnyebb dolog ellazulni napjainkban. De ne veszítsük el hitünket, mert ha egészséges környezetet hozunk létre otthon, és egyszerre tudjuk megteremteni a külső környezet előnyeit és az otthonok által nyújtható barátságos, puha és meleg kényelmet, akkor esélyeink jelentősen megnőnek. Nézzük hát, milyen praktikákkal vehetjük elejét a stressznek és szorongásnak!

JUB

NATURALII

Fürdőtrendek

Évek óta előtérbe kerül a fürdőszobák hozzáigazítása életterünk további részeihez, így egyre inkább veszítik el fürdő jellegüket. Természetesen szükség van néhány kötelező elemre, úgymint a kádra, zuhanyra, csapokra, egyéb szaniterekre, de a tapéták, lécezett falfelületek, cukorkaszínek, arany kiegészítők, csillárok, vázák, virágok, szőnyegek, függönyök, régi tárgyak, festett falak, lábazatok, ülőbútorok, öntött- és melegpadlók egyaránt a segítségünkre sietnek ilyenkor.

ORAC DECOR

MORRIS&CO

DULUX

Ölelő puhaság

A relaxációt nagyban elősegíti, ha a lazítás során puha, meleg környezet vesz körül bennünket. Ezt elérhetjük meleg tónusokkal, természetes alapanyagokkal és puha lakástextilekkel is. A növényi motívumok, a fafelületek, a megnyugtató színkombinációk és a szobahatás mind-mind fokozzák a kényelmünket.

IKEA

Edzés otthont

A covid idején kialakult home office széles körben elterjedt kultúrája jó dolgokat is hozott magával, amelyek közül az egyik az otthoni testmozgás. Előfordulhat, hogy egyeseknek ehhez külön szoba áll rendelkezésre, de sokkal gyakoribb, hogy minimum a dohányzóasztalt el kell távolítani a nappali közepéről a sportolás előtt. Kreatívak a berendezési tárgyakat is fel tudják használni az edzésükhöz.

JUB

A test egészsége

Akárhogy is, de vagy még ma kezdjünk neki, vagy ha már életünk része a mozgás, ne hagyjuk abba, és természetesen nyissunk a szabadtéri sportok irányába is. A benti mozgáshoz elég egy kis hely és pár apróság, a lazításhoz, levezetéshez pedig akár a kanapé is megfelelő lehet. Kültéri sportokhoz használt eszközeinket, mint dizájnelemet a padláson, pincén, garázson kívül lakásunkban is elhelyezhetjük, persze csak ha tisztán tudjuk tartani őket.

KARE

Lazítás otthon

A test és lélek egészségéhez természetesen nem csak az edzés és az irányított meditáció szükségeltetik. Legalább olyan fontos, hogy találjunk énidőt, illetve miidőt is, és még fontosabb, hogy pihentető, természetes környezet vegyen körül bennünket. Hogy ezt flamingókkal, sok-sok puha díszpárnával, finom, meleg takarókkal, egy csésze tejeskávéval vagy rengeteg növénnyel érjük el, az vérmérsékletünk függvénye.

KARE

IKEA

A lélek egészsége

Bár egyeseket a minimalizmus tehet boldoggá és teljessé, igazából sokkal több olyan ember szaladgál a földön, akik a számukra kedves és szemet gyönyörködtető használati tárgyak között érzik jól magukat. Hogy ezek a testápolással, szépítkezéssel kapcsolatosak, vagy a kényelemmel függnek össze, vagy csak vizuális kielégülést okoznak, már igazán részletkérdés. A lényeg, hogy örüljön a lélek.

JUB

WALL&DECO

Top 5 trend

 • A szabadon álló mosdók a padlóból vagy falból induló csapokkal rettentően látványosak, de csak abban az esetben praktikusak, ha a fürdőnkben van hely külön szekrénynek is, ahova használati tárgyainkat tehetjük, törölközőakasztó helyett pedig betervezhetünk létrákat is.
 • A fürdőszobában remekül mutat egy fonott karosszék vagy régi pad, lóca, fatörzsből faragott szék, de a vetkőzéshez, ruháink lerakásához is praktikus segítség. A kádra applikálhatunk egy fa könyvtartó polcocskát vagy a kád mellé tehetünk lerakónak egy farönköt könyvnek, frissítőnek.
 • A fürdőszobai tapéták egyre terjednek, és némelyek már a zuhanyba is könnyűszerrel betervezhetők. Egy forró fürdőnél vagy zuhanynál ez nem elhanyagolható szempont, hiszen ügyes vizuális elemekkel akár úgy is érezhetjük magunkat, mintha egy vízesés, egy tó vagy egy patakpart melletti virágos réten lennénk.
 • A télikertek, verandák nagy üvegfelületeinek közelébe tervezett növénydús pihenőhelyek feledtetik velünk a bezártságot, és egészséges belső környezetet teremtenek.
 • Egy szép és jó minőségű jógamatracnak, pár növénynek és néhány fonott kosárnak már a látványa is ellazít, akkor is, ha éppen nem végzünk semmilyen testmozgást.

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop