Különleges megoldás – felnyíló tetőtéri ablak

A tetőtéri lakások hangulata egyedülálló, fürdenek a napfényben, így csodálatos életteret nyújtanak, mindemellett a tető alkotta ferde falsíkok tartogatnak kihívásokat. Ezek egyikére nyújthat frappáns megoldást a felnyíló tetőtéri ablak.

2019 márciusában változott a tetőtérbeépítés szabályozása, megnyitotta a lehetőséget számtalan új tetőtéri lakás kialakítására, amivel jelentősen bővült az elérhető lakások száma. Ugyanakkor a tetőtéri lakások egyik nagy kihívása a ferde falsík által lecsökkentett élettér és a beltérbe bukó tetőtéri ablak, ami sok vásárló kedvét veszi el ezektől az ingatlanoktól. Erre a problémára kínál elegáns megoldást a felnyíló tetőtéri ablak beépítése.

A ferde falsík nem teszi lehetővé a normális ablaknyitást, ezért a tetőtéri ablakok vasalatát csak billenő rendszerben lehet megoldani, aminek sok hátránya van. A nyitott tetőtéri ablak a beltérbe lóg bele, így balesetveszélyes lehet, könnyű lefejelni, ezen túlmenően zavarja a kilátást, mert valamelyik része mindig belóg a képbe. Emellett a bukó nyitás miatt kevéssé esztétikus módon vagy sehogy nem oldható meg a szúnyogháló felszerelése, ami a nyári szellőztetés során jelent komoly gondot.
Többféle megoldás született ezeknek a problémáknak az orvosolására. Az egyik a felső harmadban nyíló tetőtéri ablak, ami még mindig a tradicionális billenő módon működik, de azáltal, hogy a forgáspont feljebb került, csökken a beltérbe nyíló ablakrész mérete, és az általa okozott kényelmetlenség is. Az igazi megoldást azonban a felnyíló tetőtéri ablakok hozzák el minden szempontból.

Ez a fajta tetőtéri ablak csak nemrég jelent meg a piacon, de forradalmi változást hozhat a tetőtéri lakások komfortérzetében. A vasalat új megoldással az ablak felső síkjára került, ami lehetővé teszi, hogy a tetőtéri ablak teljes egészében a tető síkján kívülre nyíljon. Ez tökéletesen zavartalan kilátást biztosít, és lehetőséget teremt arra is, hogy az ablak síkjába legyen beépíthető a rolós szúnyogháló, így a nyári estéken is tökéletes nyugalomban élvezhetjük a friss levegőt és a kilátást. A felnyíló tetőtéri ablak emellett elektromos vezérléssel is elérhető, ami még kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a használatát.
Tulajdonságai mellett az árát tekintve is prémium kategóriás termékről van szó. Megéri azonban a plusz ráfordítást, mert a felnyíló tetőtéri ablak sokat adhat a tetőtéri lakások kényelméhez és használhatóságához, kellemesebb életteret teremtve a család számára.

 

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop