Krémes citromfagyi, fagyigép nélkül

Pisztáciás húsgolyó joghurtos uborkával, török krumplisalátával
Tonhalas, kapribogyós saláta
Édes élet

A négy legnépszerűbb íz a csoki, puncs, vanília és a citrom volt mindig is, hiába készülnek egyre izgalmasabb ízkombinációk évről évre. A citrom még a legforróbb napon is képes felfrissíteni üdeségével, így ezzel kezdjük a sort.

Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 8 adag

HOZZÁVALÓK
2-4 db citrom (kezeletlen vagy bio)
20 dkg görög joghurt
3 dl habtejszín
30 dkg cukrozott sűrített tej
8 dkg cukor

ELKÉSZÍTÉS
Egy citrom héját a joghurtba reszeljük, majd a többi citrommal együtt kifacsarjuk. 1 dl-t kimérünk a levéből, és a joghurtba keverjük.
A hideg habtejszínt egy nagy keverőtálban kézi robotgéppel habosítani kezdjük. Ha már szépen megnőtt és lágyan habos, szedjük bele a citromos joghurtot, a sűrített tejet és a cukrot is. A robotgéppel keverjük további 4-5 percig, amíg szépen megmarad benne a habverőszár, és az egész egy lágy habbá áll össze. Szedjük egy dobozba, és tegyük a mélyhűtőbe minimum 6 órára dermedni, majd tálalás előtt 20 perccel sima hűtőben várjuk meg, hogy krémesre engedjen.

Még több fagyi recept az annuskam.hu oldalon!

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop