Koronavírus és önkéntes karantén

Öt jó tanács, hogy otthonunk alkalmazkodjon megváltozott igényeinkhez!

koronavirusesonkentes 720

1/5. Gondoljunk egy dolgozósarok berendezésére!
A kötelező otthonlét ne jelentse aktivitásunk felfüggesztését, ellenkezőleg! Ha home officban dolgozunk vagy gyermekeink digitálisan végzik az iskolai feladatokat, szükség van minden háztartásban van egy kis dolgozósarokra. Persze otthon sokszor nehezebb koncentrálni, ezért igazán fontos, hogy munkaállomásunkat megfelelően alakítsuk ki. Fontos, hogy inspiráló körülmények között végezzük a munkánkat, ezért nem árt, ha kicsit fel is dobjuk a munkasarkot. A skandináv letisztultság tökéletesen alkalmazható otthoni irodánkban: világos, tiszta, átlátható, mindemellett személyes és életteli a dekorációnak köszönhetően. Ha lehet, szerezzünk be egy állítható magasságú asztalt vagy széket, hogy állva is tudjunk dolgozni, illetve a gyerekeknek is be tudjuk állítani a helyes magasságot! Konkrét ötleteinket itt olvashatják.
https://www.amiotthonunk.hu/haz-lakas-kert/enterior/9876-dolgozzunk-otthon

koronavirusesonkentes 1

2/5. Mozogjunk!
Mi történik, ha a koronavírust kiváló alkalomként fogjuk fel arra, hogy kipróbáljuk az otthoni sportolást? Ne hagyjuk, hogy a kilók ránk rakodjanak csak azért, mert nem járhatunk el kedvenc edzőtermünkbe! Ha hétköznapjainkban kevés idő jutott eddig önmagunkra és a testmozgásra, most rengeteg időnk szabadul fel, amit önmagunk egészségére fordíthatunk. Ráadásul ez jól hat a lelki egészségünkre is! Alakítsunk ki bármilyen kicsi sarkot is otthonunkban, amit a testmozgásnak szentelünk, hogy elüssük az unalmat, és kondícióban tartsuk magunkat! Kiváló tippjeink otthoni wellnesshez.
https://www.amiotthonunk.hu/haz-lakas-kert/enterior/10461-wellness-otthon

koronavirusesonkentes 2

3/5. Kis olvasó- vagy zenesarok
Használjuk ki a szabadidőt arra is, hogy berendezzünk egy kis olvasó- vagy zenesarkot. Nemcsak kicsik, de a nagyok is örömmel fogadnak egy ilyen kis teret, ahol összebújhatunk gyermekünkkel egy jó könyv fölött, vagy meghallgathatunk egy szép zeneművet!
https://www.amiotthonunk.hu/haz-lakas-kert/enterior/10722-feltoltodes-otthon

koronavirusesonkentes 3

4/5 Tartsunk rendet!
Nem könnyű a rendet fenntartani most, a hosszú bezárkózottság ideje alatt, pedig a rend érzete elengedhetetlen jó kedélyünk fenntartásához. A tárolóbútorok formája, anyaga és textúrája érdekesebbé vált az utóbbi időben: finoman, de megbolondulnak ezek a bútorok is. Elég, ha arra gondolunk, amikor egy nagyméretű könyvespolc függesztetté, egy asztal tárolóvá, egy ajtó áttörtté válik, egy polc pedig különböző formákat ölt, legyen az kocka, létra vagy bármi más.
https://www.amiotthonunk.hu/haz-lakas-kert/enterior/10047-rend-a-lelke

koronavirusesonkentes 4

5/5. Ha tehetjük, menjünk ki a levegőre!
Kész szerencse, hogy a koronavírus-periódus nem tél kellős közepén tört elő. A tavasz elhozza a jó időt, és akiknek van egy kis kertje, terasza, erkélye, több időt szentelhet otthonának ezen értékes részére. Ha mi nem is, legalább kertünk, teraszunk profitáljon a megpróbáltatásokból! Vegyük körbe magunkat színes virágokkal, és ne féljünk a textilek (szőnyegek, párnák, takarók) használatától sem az otthonos hatás megteremtéséhez. Azután csak üljünk ki egy jó könyvvel és egy kancsó teával, és élvezzük a tavaszt!
https://www.amiotthonunk.hu/haz-lakas-kert/enterior/9970-a-pihenes-szigete

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop