Eklektika szép kilátással

Buda egyik legszebb részén, szemben a Parlamenttel vásároltak lakást Bóna Mónika lakberendező ügyfelei, akik azt kérték, hogy mozgalmas életükhöz igényes, reprezentatív, komfortos, fiatalos lakást tervezzen a 115 négyzetméteren.

Az ’50-es években épült ház különösen szép környezetben található, a Dunapartról nyíló Vitéz utca és Fő utca sarkáról egyenesen a Parlamentre és a környező városrészre látni. A külső zöldövezetben élő középkorú házaspár második otthonaként vásárolta meg a lakást, aminek több szerepet is szánt. Néha vendégül látják külföldön élő felnőtt gyermeküket, illetve a mozgalmas városi társasági élet és a belvárosi munkavégzés bázisaként is szolgál. Bóna Mónikának tehát egy reprezentatív, luxus megjelenésű, kényelmes és praktikus nagyvárosi otthont kellett kialakítania.

Mónika a tervezői munka összes fázisában részt vett, a műszaki tervek elkészítésén túl a berendezési tárgyak kiválasztása és a kivitelezés, a helyszíni egyeztetések is feladatának része volt. Ez külön öröm egy lakberendezőnek, hiszen így a „mű” minden részletét átgondolhatja, megtervezheti, a lehető legteljesebben a tulajdonosok igényéhez alakítva. Az első, ami biztosan feltűnik a belépőnek, a sok és izgalmas fényforrás, a különleges anyag és formahasználat. A parketta mindenütt francia halszálkás, ugyancsak természetes hatású a polírozott gránit kőburkolat. A nappali-étkező-konyha egységében a barna, a fehér szín és az üvegfelületek játéka meghatározó. Az alapvetően letisztult, átgondolt térszervezésnek és a tárolóbútorok rejtett kialakításának köszönhetően egységes szabad falszakaszok alakultak ki. Ilyen például a kényelmes kanapé mögötti rész, amelyet egyedi kiosztású falpanelekkel tettek nagyvonalúvá. Mivel a cél a reprezentatív megjelenés volt, e megoldást bátran alkalmazták a lakás egészén. Az ötlet onnan származik, hogy Mónika az előszoba és a konyha összefüggő, nagy tömegű bútorzatát kívánta a tükrös felületekkel légiesebbé tenni, és ez más helyiségben is segítette a tágasabb térérzet kialakítását.

Különleges darab a konyhabútor, munkapultja és fali burkolata természetes márvány. Minden funkciót remekül ellát: a beépített konyhagépeken túl a mennyezetig zárták az elemeket, a tárolókapacitást maximálisan kihasználva. De remek megoldásokat látunk a fényforrások esetében is, a nappali gipszkarton mennyezetében lépcsőzetesen rejtették el a spotokat, sejtelmes esti fényeket teremtve. A lakásban fontos szerepe van a pihenésnek, a színes tapéták, a fakazettás-tükrös megoldások, a kényelemes franciaágyak és glamouros textilek tökéletesen fedik az itt lakók ízlését. Akár vendégekkel érkeznek, akár magukban töltik itt az estéket, mint mondják, még ma is csodájára járnak saját otthonuknak.

Szerencsésnek érzem magam, hogy az új megrendelők mellett újra és újra felkeresnek korábbi ügyfeleim is, akik egyre bátrabban nyitnak az egyedi megvalósítások irányába, hogy személyes igényeikre jól használható, izgalmas tereket hozzak létre. fenyesosszhang portre
Bóna Mónika
lakberendező

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop