Konyha újragondolva

Beszélhetnénk akár trendekről is, de egy konyha igencsak tetemes összegbe kerül ahhoz, hogy évente változtatgassuk, így inkább most helyezzük arra a hangsúlyt, hogy nekünk mitől válhat tökéletessé ez a tér. Amennyiben úgy érezzük, hogy konyhánk frissítésre szorul, akkor inkább alakítsuk át a munkapultot és cseppfalat, vegyünk néhány új, energiatakarékos konyhai eszközt, törekedjünk a zero szemétre, hozzunk létre izgalmas szekrényen belüli megoldásokat, és tegyük a lakás szerves részévé a konyhát. Mutatjuk, hogyan!

SYKORA

FABCOLOR

Stílusok a konyhában

A konyhában töltött időnk alapján és a lakberendezéshez való kötődésünk szerint betervezhetünk otthonunkba kimondottan konyhai vagy éppenséggel szobahatást mutató konyhát is. A kortárs terekben a konyha egybeépülhet a nappalival, és tartalmazhat megvilágított vitrint vagy polcokat. Lehet a cseppfal üveg, fa, bútorlap vagy kőhatású kerámia, de ha éppenséggel arany szekrényekre vágyunk, azt is ellensúlyozhatjuk kézzel készült mázas kerámia falicsempékkel.

SYKORA

Összefolyó funkciók

A konyhabútor a nappaliba befolyatva, illetve a kamra a nappali és konyha bútorába rejtve egyaránt frappáns megoldás. Asztalosipari megoldásokkal csodatereket hozhatunk létre, és jó pár négyzetmétert nyerhetünk általa, ráadásul a tereket is összemossa, egységesíti.

BENJAMIN MOORE

HARLEQUIN

Alternatív étkezők

Sokan szeretik, ha a konyhájukban is van egy kisebb étkező, de mivel a hely általában kicsi, így a kerek asztal javasolt ezekben az esetekben, puffokkal, padokkal és kisebb székekkel vegyesen körbevéve. Így az asztalok könnyen körüljárhatók, a székek, puffok simán betolhatók, a padok esetében pedig még erre sincs szükség. Egy festett, tapétázott fallal, tükörrel, ablakkal a háttérben a konyha legszebb részét hozhatjuk létre.

JUB

Családi élmény

Szeretnénk elrángatni a gyerekeket a kütyüktől? Vonjuk be őket az ételkészítés folyamatába! Szerettessük meg a gyerkőcökkel a sütést, főzést, kuktáskodást, és egy igazi, minőségi családi élményben lehet részünk esténként és hétvégente.

BENJAMIN MOORE

Különleges cseppfalak

Természetes kőpult és cseppfal elegáns tükörrel, netán polisztirol díszlécekkel imitált képkeretek és vízálló festék, plusz egy pici vízvető a pult anyagából, és máris egy glamour konyhában találjuk magunkat. A modernebb megoldás kedvéért kenhetünk még a falra mágnesfestéket, erre pedig moshatót, és máris kész a víztaszító, üzenetekkel tarkított konyhafal.

IKEA

Kényelmes apróságok

Szállítható főzőlap, kihúzható kávéfőző, vágódeszka, komposztáló, kenyértartó vagy szeletelő? Miért is ne? Ha elég nagy a konyhánk és sokat tartózkodunk benne – no meg szeretjük a rendet, a tiszta, átlátható pultokat –, akkor elrejthetünk szinte minden konyhai eszközt a szekrényeinkben, és használhatjuk magukban a fiókokban is.

SYKORA

Belső megoldások

Nem szeretnénk mindenáron kisebb részekre osztani a konyha frontjait? Hagyjuk egyben, és engedjük, hogy a hűtő feletti tér polcként funkcionáljon! Nem szeretnénk plafonról belógatott szigetelszívókkal bajlódni? Vegyünk szigetbe építettet, és élvezzük a konyha átláthatóságát!

SYKORA

CASAMANCE

 

Top 5 trend

 • A kandalló a konyhában nem megszokott, de igenis helyénvaló, hisz hol máshol legyen tűz, ha nem itt?
 • A kinyitható étkezőasztalok a konyha szomszédságában akár egész évben nyitva lehetnek – ha van hely –, mert a teret nagyvonalúvá teszik.
 • A vékony kerámialapokkal burkolt konyhasziget, konyhabútor, elszívó és cseppfal ugyan uniformizálja a konyhákat, de 2-3 anyag kombinációjából nagyon szép, letisztult terek jöhetnek létre.
 • Tegyünk függönyt, szőnyeget, díszpárnákat és szép bútorszövetekkel behúzott puffokat, székeket, padokat a konyhába, és a Wow! hatás nem marad el.
 • Egy nagyméretű (vagy több kisebb) kép a konyhában segít abban, hogy a konyha a lakás szerves részévé váljon, ne csak egy bútorhalmazt lásson a szemünk kötelező konyhai elemekkel, úgymint konyhagépek, mosogató és csap.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop