Könnyen elkerülhető bakik építkezésnél

Egy építkezésen könnyű hibázni, a megfelelő tervezés hiánya, a rossz kalkulációk és arányok elszámolása után pedig már kár a gőzért. Némi odafigyeléssel azonban minden adott a precíz munkavégzéshez. Ha egy családi házat építünk, annak egész szerkezetét meg kell tervezni, az alapoktól kezdve a falakig és a tetőig. Az eredményes munkához pedig időben be kell szerezni a szükséges szerszámokat is.

Gyakori hibák, amiket jobb elkerülni

Egy mondás szerint az első házunkat az ellenségünknek, a másodikat a barátunknak, majd csak a harmadikat építjük magunknak. A tapasztalatlanság miatt sokaknak beletörik a bicskája az első próbálkozásokba, pedig lehet, hogy csak rossz helyre tettük a konnektorokat, nem lett derékszög a derékszög, túl sok ablakot terveztünk, emiatt nem férnek el a bútorok. Ezek a kisebb-nagyobb bakik viszont elkerülhetők, ha kellő alapossággal vágunk neki az építkezésnek.

Tervezés hiánya. Az átgondolatlan tervezés nem várt fejtöréseket okozhat. Bizonyos dolgok apróságnak tűnnek, ám mégis fontosak. Például gondoljunk arra, ha egy kisebb helyiségben befelé nyílik az ajtó, mennyi helyet veszítünk általa. Egy spájz kapacitását már csupán azzal növelhetjük, ha az ajtó kifelé nyílik. Érdemes számon tartani továbbá a bútorokat, mennyit szeretnénk belőlük elhelyezni a házban, és ahhoz képest tervezni az ablakokat is, hiszen jól hangzik, hogy ragyog a fény, és szép a kilátás, viszont a nyílászárók elveszik a helyet a berendezési tárgyak elől.

Elszámolt mennyiségek. Gyakori hiba, hogy valamilyen anyagból túl keveset vásárolunk. Hiába lehet utólag még rendelni, de arra várni is kell, ezért lassabban halad az építkezés vagy felújítás, külföldi szállítás esetén pedig akár hónapokba is telhet. Ráadásul az új szállítmány nagy eséllyel nem pontosan ugyanolyan árnyalatú lesz, ezért érdemes inkább kicsit túltervezni, és inkább többet venni, mint kevesebbet.

Rossz helyen lévő konnektorok. Gondoljuk át, hol fogunk árammal működő eszközöket használni, eszközöket tölteni. Kellemetlen, ha túl kevés konnektor található egyes helyiségekben, vagy azok rossz helyen vannak. Éppen ezért fontos az is, hogy az ablakok, bútorok a megfelelő helyre kerüljenek, és a konnektorokat ezekhez mérten helyezzük el.

Széttartó falak, aránytalan szintek. Bútorozásnál, tapétázásnál kellemetlen látványt nyújt, amikor széttartanak a falak, nem jön ki a derékszög, az egyenes fal vagy a tökéletes illesztés. Egy lézeres szintező segít az efféle hibák kiküszöbölésében. Egy ilyen szerszámmal szabályosan rakhatjuk le a padlót, beállíthatjuk a polcokat, szekrényeket, és falak, illetve mennyezetek szintezéséhez is tökéletes. Többféle lézeres szintező közül is választhatunk: beltéri használatra a vonallézer vagy pontlézer lehet ideális, kültérre pedig inkább a forgólézer a praktikus.

Forrás: Zákány Szerszámház

Zákány Szerszámház, a megbízható webáruház

Legyen szó építkezésről vagy felújításról, sokféle szerszámra lehet szükségünk a munkálatok során. Ezeket érdemes ugyanúgy előre beszerezni, hogy ne az adott pillanatban vegye el az időnket. Egy megbízható szerszám webáruház kínálatából gyorsan és egyszerűen rendelhetünk. A termékekről részletes leírást olvashatunk, kérdés esetén pedig az illetékes kollégákhoz fordulhatunk.


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop