Kompakt & stílusos

Csodás kilátással fordul a nemzeti park felé ez a kétszobás felújított lakás, amely okos tervezésének köszönhetően egy anya és két fia világos, légies, modern családi otthona lett.

kompaktesstilusos 720

Az 1980-as években épült lakóház kétszobás lakásának felújítására Clare Pascoe-t, a sikeres angol belsőépítészt kérte fel a tulajdonos, Bronwen, miután válás után két fiával kezdett új életet. Megfűszerezte a projektet, hogy a megbízó éppen annak az Angus Eitelnek, az 50.8 Architecture építésziroda vezetőjének a húga, akivel a belsőépítész rendszeresen együtt dolgozik, így e munkát is közösen végezték. A kihívás kétszeres volt: először is szigorú költségvetésből kellett gazdálkodniuk, másrészt a kisebb tér is nagy kihívást jelentett, hiszen parányi területre kellett betervezni egy kazánt, mosógépet és sok más olyan háztartási gépeket, amelyek egy modern családi konyhában elvárhatók. „Szokásomhoz híven, mielőtt a színekről és anyagokról kérdeztem volna Bronwen-t, előterjesztettem számos lehetőséget a kulcsfontosságú dolgok elhelyezéséről. Helyszűkében, mivel a tulajdonosnak nincs saját hálószobája, erre a funkcióra egy nagyon kényelmes darabot ajánlottam.” Az átépítés alatt Bronwen-nek folyamatosan kérdésekre kellett válaszolnia, rengeteget dönteni, hiszen a lakberendező a legapróbb részletekről és megoldásról is folyamatosan egyeztett vele. Így érezhette végül úgy, hogy minden az ő választásának, ízlésének megfelelően alakult, ezért érzi teljességgel magáénak a végeredményt. Ez kiterjedt a konyha dizájnján túl az egész lakáson végigfutó színpalettára, világításra, bútorokra, ablakpárkányokra, a kiegészítőkre és minden más dekoratív részletre, majd a végső stylistolásra.

A színeket illetően Brownen-nek a világosszürke színpaletta felelt meg leginkább, ezt érezte magához a legközelebbinek, de rögtön beleszeretett a mély, matt kék falfelület gondolatába is, amelyet testvére konyhájában látott már. Megbízott Clare azon javaslatában is, hogy a mély kék szín, amely bevonja a nappali egész központi falát, vagyis a beépített faltól-falig szekrényeket, a nyitott térben optikailag jól elválasztva a konyhát az ebédlőtől. A végső simításokhoz Clare egy belsőépítész stylistos barátját, Karent kérte fel, aki természetes brit-skandináv stílusban javasolt textileket és kiegészítőket. A belsőépítész számtalan ötlete nyomán végül igazi győzelem született, az egész család örömére.

  

Clare Pascoe brit belsőépítész modern munkái a maguk egyszerűségével hívják fel a figyelmet. Időtlen hatású enteriőrjeiben skandináv stílusú lakberendezési elemek, a színeket illetően pedig a szürkék, kékek, semleges színek dominálnak.

kompaktesstilusos portre

Clare Pascoe
belsőépítész


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop