Költségcsökkentés és komfortnövelés szobatermosztáttal

Emőke családi húsvétja
Gipsz-ropsz
Pályázat építészeknek és kivitelezőknek

A háztartásokban elfogyasztott energia közel 80 százalékát a fűtés és a meleg víz előállítására használjuk fel. Ez minden bizonnyal az Ön otthonában is így van. A legnagyobb megtakarítást fűtési költségeink csökkentésével érhetjük el. Gondolt már arra, hogy az energia megfelelő felhasználása mennyit számít egy háztartás fenntartásában? Az energiahatékonyság célja a lehető legnagyobb megtakarítás elérése, hiszen a legolcsóbb és leginkább környezetbarát energia az, amelyet el sem használunk.

koltsegcsokkenteseskomfortnoveles 720

Napjainkra bizonyossá vált, hogy az energiaárak folyamatosan emelkednek a jövőben, a fűtési költségek szinten tartására, illetve a költségnövekedés mérséklésére csak az energiatudatos felhasználóknak van esélye. Tudta például, hogy ugyanazon hőérzetet padlófűtés, falfűtés vagy egyéb felületfűtés használatával alacsonyabb hőmérsékleten érhető el? Ilyenkor a sugárzó hő közvetlenül a testre hat, anélkül, hogy először a helyiség levegőjének hőmérsékletét kellene felmelegítenie. Az eredmény: azonos komfort, de 2°C-kal alacsonyabb hőmérsékletű a helyiség. A technológia folyamatos fejlődésével egyre népszerűbbé válnak az intelligens szobatermosztátok, amelyek segítségével a helyiségek hőmérséklete külön-külön szabályozható. Az intelligens szobatermosztát használata a célszerű választás, új építésű ingatlanoknál és felújítások esetén is alkalmazható. Nem feltétlenül kell minden egyes helyiséget külön-külön szabályozhatóvá tenni, de a komfort tereket (szobák, nappali, étkező) ajánlott.A vásárlásnál figyelnünk kell arra, hogy mindenképpen nagy pontossággal szabályozó, lehetőleg öntanuló működési jellemzővel bíró szobatermosztátot válasszunk.

Hogy lehet egy termosztát intelligens?
Az Uponor által kínált fűtésszabályozók hatékony és önálló hőmérséklet-szabályozást tesznek lehetővé az egész házban. Egyszerűen beprogramozhatjuk a vezérlőegységet saját életvitelünknek megfelelően, így biztosan csak a szükséges mennyiségű energiát fogyasztjuk el. Este, a munkából hazaérve kellemesen meleg nappali fogad anélkül, hogy egész nap fűtenie kellene az üres lakást. Emellett ugyanezzel a vezérlőegységgel csökkenthető a hőmérséklet az előszobában és a hálószobában is néhány fokkal, így tovább csökkenthetjük a költségeket. Az Uponor Smatrix az innovatív automatikus beszabályozási technológiájának köszönhetően folyamatosan ellenőrzi a belső és külső környezet változásait, előrejelzi és beállítja az igényelt energiamennyiséget, így mindig optimális kényelemet biztosít.

koltsegcsokkenteseskomfortnoveles 1

Hűtés ugyanazon rendszerrel
Igény esetén a Smatrix hatékonyan képes szabályozni a hűtési folyamatot is. A rendszer ilyenkor fordítottan üzemel, és ahogyan a fűtésnél is, az automatikus beszabályozási funkció biztosítja, hogy minden helyiségre pontosan a megfelelő mennyiségű hűtési energia jusson.

Bekapcsolhatom a fűtést az autóból vagy az irodából?
Az új Uponor SmatrixApp segítségével az előre beállított „Otthon” vagy „Távol” hőmérsékletszintek között váltogathatnk igény szerint okostelefon és táblagép segítségével. Az Uponor Smatrix alkalmazás emellett állapotfrissítéseket, riasztásokat és értesítéseket is küld, így a fűtési-és hűtési rendszer bármikor, bárhonnan, akár a munkahelyéről vagy az autójából is ellenőrizhető.

koltsegcsokkenteseskomfortnoveles 2 Ne feledkezzünk meg a környezetvédelemről sem, hiszen a klímaváltozás korában élünk! Rajtunk múlik az energiatakarékosság és az intelligens fűtési megoldások használata. Az Uponor minőségi termékeivel a helyiségek fűtése egyszerre lehet gazdaságos és környezetkímélő: például a hatékony padlófűtést össze lehet kötni hőszivattyúval, miközben az energiafelhasználást automatikus fűtésvezérlés szabályozza. Így rendelkezésére áll a kellemes szobai hőmérséklet és a jóleső meleg, ugyanakkor nem feledkezünk meg a környezettudatosságról sem.

További információ: Uponor Smatrix intelligens szobatermosztát 

 

uponor logo
Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop