Kitűnő akusztika fagyapot táblákkal

Egy színházi előadás létrehozásához elengedhetetlen a megfelelő hangtechnika, és a helyiség jó akusztikai tulajdonságai. A Nyíregyházán található szabadtéri színpad rekonstrukciójához, felújításához a Knauf Insulation Kft. akusztikai célra gyártott fagyapot tábláit használták fel, amelyek rendkívül jó hangelnyelési értékekkel rendelkeznek.

kitunoakusztikafagyapot 720

A rekonstrukció előkészítése során alapvetően két elengedhetetlen műszaki szempontot határoztak meg elérendő célként. Elsősorban a szabadtéri színpad színháztechnikai követelményeit figyelembevéve egy modern, minden térbeli akusztikai és egyéb műszaki igényt kielégítő színpad megvalósítása volt a cél, emellett pedig hogy megőrizzék a műemléket, és annak egyedülálló atmoszféráját. A műszaki tartalom egyik legfontosabb részét képezik az akusztikai követelmények, hiszen egy színházi előadás létrehozásához elengedhetetlen a megfelelő hangtechnika, és a helyiség jó akusztikai tulajdonságai.Ezalatt érthetjük a beszédérthetőséget, a hangtisztasági fokot, valamint az utórezgési időt is, amelyek alacsony értékei nagymértékben rontják az előadás minőségét, illetve zavarják a nézőket, hiszen nehéz elképzelni rosszabb helyzetet annál,hogy nem értik a színpadon elhangzott párbeszédet, éneket stb. Ezek súlyos problémák, amelyeket megfelelő Heraklith C és Tektalan 037/2 termékekkel oldottak meg a kivitelezők a Knauf Insulation Kft. által gyártott, akusztikai célra alkalmazott fagyapot táblákkal.

kitunoakusztikafagyapot 1
Az 50 mm vastagságú termékek, amelyeket a mozgatható oldalpanelekre, illetve a falakra rögzítettek mechanikai rögzítő elemekkel, rendkívül jó hangelnyelési értékekkel rendelkeznek, így tökéletesek voltak erre a felhasználásra. Az AK01-es élképzéssel ellátott táblákat beütőszeg nélküli fém DHM dübellel rögzítették, illetve felületük egyedi helyszíni festést kapott. Mindezeknek köszönhetően igazán esztétikus és különleges hangulatot kapott a szórakoztatókomplexum. Emellett a Ke-Víz által kivitelezett milliárdos beruházás eredményekéntváltozott az intézmény befogadóképessége is, így egyidejűleg már 950 fő élvezheti az ott bemutatott előadásokat.
kitunoakusztikafagyapot 3

 

kanufnewlogo


 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop