Kezdődik az élet

Fiatal, friss diplomás vendéglátónk Budapesten vásárolta meg és alakíttatta ki élete első lakását. A tér egyszerre szól az életszeretetről, az ambíciókról és a kényelem fontosságáról.

kezdodkikazelet 720

Vendéglátónk 65 négyzetméteres fővárosi lakása nagyon szép környezetben található. A gyönyörű, 1800-as évek végén épült bérházat néhány éve teljesen felújították, így régi fényükben ragyognak az eredeti lépcsők, a klasszikusan megformált gang, a kulturált, kedves kis belső udvar. Kata lakása az eredeti felosztás szerint egy nappaliból, konyhából, hálószobából, fürdőszobából és folyosóból állt. A Home at Home Investments a teljes felújítás során úgy rendezte át a teret, hogy az sokkal élhetőbb, kényelmesebb, praktikusabb legyen. Szerencsére tervezők és tulajdonos teljes összhangra találtak, Kata valamennyi módosításra rábólintott, egyet kivéve, de erről később. Horváth Barbaráék a régi konyhából plusz egy hálószobát alakítottak ki, valamint az előszobában lévő tárolóból egy plusz vécét, így a tulajdonos, aki viszonylag nagy baráti társasággal rendelkezik, vendégeket is kényelmesen fogadhat. A konyha a nappaliba került, ami tökéletesen ideális a közös főzésekhez. A nappali-konyha egysége finom, elegáns, fiatalos. A lakásban meghagyták az eredeti parkettát, amelyhez nagyszerűen illik a barna és a szürke szín kombinációja, illetve a falpaneles megoldás.

A konyhabútor és a nappali fapanelje is egyedileg készíttetett. „Miután abszolút egy térben van a konyha a nappalival, fontosnak tartottam, hogy valóban egységet alkossanak, ezért van ugyanabból a színből a falpanel, mint a konyhabútor” – mondja a tervező. A nappaliba egy viszonylag visszafogott, de annál kényelmesebb kanapét választottak, puha szőnyeget, könnyen körüljárható étkezőasztalt. Az összkép letisztult, meghitt, a földszínek biztonságérzetet keltenek, az arany kiegészítők pedig enyhén glamouros hangulatot adnak, akárcsak az üvegfelületek és a tükrök. A hálószobák közül Kata hálószobája ízig-vérig privát tér, elegáns, esztétikus, bensőséges. A térelválasztó története kicsit speciális: Barbara javasolt ide egy elemet, ám Kata ragaszkodott ahhoz a térelválasztóhoz, ami előző otthonában, azaz az albérletében is volt, s amit nagyon megszeretett. Próbálta megvásárolni korábbi főbérlőitől, de nem álltak kötélnek, és a Barbara által javasolt többféle megoldás sem nyerte el a tetszését. Végül szerencsésen ráakadtak az eredeti bútorra egy áruházban, így vált tökéletessé a hálószoba hangulata. A térelválasztó polc mögé egy pici dolgozórész került, de olyan ügyes megoldással, hogy e kis szeglet is önálló jelleget kapott. A lakás átvételekor a tulajdonos – a fiatalkor lendületével és kíváncsiságával – minden ülőalkalmatosságot, minden kicsi elemet kipróbált. „Szinte gyerek módjára örültem az otthonomnak” – meséli Kata felnőtt élete első saját lakásáról.

Törekszünk arra, hogy otthont teremtsünk, ne „csak” lakást újítsunk fel. Mindezt úgy, hogy megfeleljen a kor igényeinek, harmonizáljon környezetével, de megőrizze a múlt építészeti értékeit, a benne rejlő idő sava-borsát is. ausztraliabolhazaterve portre
Horváth Barbara
Bertényi András

ingatlanfejlesztők

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop