Kellem és kényelem a tóparton

Akár vidéki nyaralóházat vagy nagyvárosi hipermodern apartmanokat tervez, Kelly Hoppen munkáit karakteres gesztusok jellemzik. A nagyléptékű, szellős és világos terek, a keleti és nyugati kultúra jellegzetesen ötvözött forma- és színvilága, a glamour és a modern stílus finom keveredése az Anglia nyugati térségében található tóparti ház falai között is szépen megjelenik. Tavasszal valósággal kinyílik a ház, és együtt él a tóval.

 

14

 

Kelly Hoppen szereti átrendezni maga körül a világot, azt állítja, ez a legkedvesebb játék az életében. Ebben az értelemben ez a Dél-Angliában található tóparti ház kitűnő terep volt a számára, hiszen a csupasz falakon kívül Kelly csak néhány eredeti megoldást hagyott meg: nem nyúlt a közösségi tér fa mennyezetéhez, minden ajtó és padlóburkolat a régi. A pompás lak a helyi építészeti megoldások szerint gyakorlatilag beépült a tájba, sőt, behozta a természetet a falak közé: a házat kéthektárnyi őspark, és egy, a 19. században kialakított halastó öleli körül, amely a nagyra szabott ablakoknak és üveg tolóajtóknak köszönhetően szinte valamennyi helyiségből tökéletesen látható.

Aki ismeri a tervezőnő munkáit, tudja, hogy világhírnevét karakteres, a keletet és a nyugatot ötvöző stílusjegyein kívül élhető és praktikus lakótereinek köszönheti; a kényelmetlen bútor, a szépségnek alárendelt, rosszul használható tér teljesen idegen tőle. A tóparti művészlak nappalijában a komfort és jó közérzet igénye figyelhető meg, a mértani vonalvezetés, az anyagstruktúrák sajátos játéka ugyancsak szembetűnő. A japán ihletésű paravánfüggöny jellegzetes Hoppen-darab, a tervező szinte valamennyi munkájában használja. Elegáns és hangulatos az étkező és a konyha, a szépség és a kényelem fej-fej mellett halad itt is. A matt frontokkal ellátott, természetes összhatású konyhaszekrény munkapultja mögött elhelyezett tükör szép játékot ad az amúgy visszafogott, diszkréten kialakított térben. Az étkező rattan székei kényelmi szempontból akár fotelnek is beillenek. Az asztal fölötti függesztékek játékosságát a kettősség teremti meg. A párhuzamok, a tükörkép-megoldások, a duplán használt bútorok ugyancsak jellemzőek Kelly Hoppen stílusára, a nappaliban vagy akár a fürdőszobában, ha csak jelzésértékűen is, de megjelennek.

A vízparti környezetben nyugvó ház a teljesség igényével készült, a meghittségre való törekvés és a kifinomult életszemlélet minden részletében visszaköszön.

 

  

A Nagy-Britanniában élő, mára világhírűvé vált lakberendező Dél- Afrikában született. Gyökereit egy pillanatig sem hagyta maga mögött, a lakberendezésükhöz nagyon hűséges britek körében szinte sokkot okozott, amikor a nyolcvanas évek végén először jelentkezett térbe állított Buddha szobraival, pálmelevél-motívumaival, üveggömbökbe zárt kompozícióival.
Annak ellenére, hogy ízig-vérig női tervező, önálló szellemi alapokon nyugvó munkái gyakran tűnnek férfiasnak, hűvösnek. Kelly Hoppen designt oktat több művészeti akadémián, könyveket publikál, televíziós lakberendezési műsora a nézettségi listák élén áll.

04
Kelly Hoppen

 

A konyha tükör cseppfalában viszontlátjuk a tóparti panorámát. Igazán eredeti tervezői ötlet.

A konzolasztal felett a dupla tükör, alatta a fiatal pálmafahajtás és a sok apró kiegészítő tökéletes egységet alkot.

Akárcsak egy árnyék. Kelly kedvenc bútora, a ma már retró gömfotel mögött jól mutat a hatalmas óralap.

“A tóparti ház nagy üvegfelületei egybefűzik a panorámát a friss, világos lakótérrel. A nyugodt terasz tavasztól őszig a család kedvenc helye.”

A konyha és az étkező is elegáns és visszafogott. A kényelmes rattan székekben ücsörögve egy kellemes vacsora után az év minden szakában élvezhető a sok apró lámpával kivilágított tópart látványa.

Kelly a végtelenül nyugalmas krémszínre alapozott a hálószobában is. A formatervezett ágy, a karcsú nyakú éjjeli lámpák és kiegészítők kellemes környezetet teremtenek. A tópart hangulata szépen belesimul az enteriőrbe.

A szülőkével azonos forma- és színvilágot teremtettek a gyerekszobában. Az ágyak, a padlószőnyeg és a függönyök rendkívül elegánsak, elso osztályú brit pamut termékek. A játékosságot a narancsszín és a tó szelíd hullámai adják.

A brit tervezőnő mindig a kényelmes kanapék, székek, puffok köré szervezi a teret. A földszínek és a formák harmóniája, a nagyvárosi modern stílus és a tóparti házakra jellemző puritanizmus nagyon finom játékát figyelhetjük meg.

A vendéglakosztályban a dupla dohányzóasztalka és az ágyfej mértani szigorát a régi fotel és a lágy színek oldják. A vízparti, vidéki hangulat modern „átirata” a fa tolóajtó, ami a fürdőszobát összekapcsolja a hálórésszel. Innen sem hiányzik Kelly „páros megoldása”.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop