Kékre szabva

Ez a budapesti lakás azért született, hogy nyüzsgő, mindig mozgásban lévő, dinamikus városi létformához szokott lakói, egy fiatal házaspár napról napra, hétről hétre feltöltődve indulhasson munkába.

Van, aki szereti a rohanást, a nagyváros zaját, és lakása szinte csak az esti pihenésre szolgál. Más azonban el sem tudná képzelni az életet egy olyan enteriőr nélkül, amely igazi kuckó, és ahova rendre visszahúzódhat, akár napközben is. Vendéglátóink, egy fiatal házaspár ez utóbbi módon gondolkodik otthonáról. Aktív életet élnek, mindemellett nagyon vágynak a nyugalomra, és fontos számukra az esztétikus és barátságos lakókörnyezet. Ezért választották a Duna-parti, új építésű lakást otthonuknak.

A tulajdonosok azt kérték Bozóky Melinda lakberendezőtől, hogy egy nagyon letisztult, egyszerű, harmonikus teret tervezzen számukra. Melinda a Duna színét választotta kiindulópontként, tehát a kék és a homokszín domináns a lakásban. A mindössze 44 négyzetméteres, ám nagy fedett terasszal, privát kerttel rendelkező lakás a berendezésnek köszönhetően nem túlzsúfolt, felesleges részleteket nem találni benne. A csodaszép kék falfesték a kanapé mögött meghatározza a konyhával és étkezővel egy légterű enteriőr hangulatát, ehhez a színhez választott bútorokat, kiegészítő tárgyakat a tervező. A padlón természetes hatású laminált lap fut, amely szépen illeszkedik a teljes környezethez. A nappali éke a vajszínű kanapé, mély ülőfelülettel, magas támlával, tartós kárpittal, a karcsú asztalka és natúr fa szék kellően elegáns mellette.

A kanapé mellé helyezte el a tervező a konyhabútort, amely magasfényű frontjai ellenére is lágyan simul az enteriőrbe. A kerek étkezőasztallal sok helyet spórolhatunk meg, s bár egyszerű darabnak tűnik, natúr színű csillag alakú lába mégis felhívja magára a figyelmet. A vastag textúrájú, elegáns függöny a luxus szinonimája ebben a környezetben, főleg, ha figyelembe vesszük a szemközti retro szekrénykét a modern képek társaságában. Szinte ékszerként hat a térben a kék burájú állólámpa is, jól illik a lakás légköréhez. A hálószoba színvilága tökéletes a tér egészéhez, a konstruktivista jellegű festmények, a gömbváza ízléses választás.

Ennek az otthonnak minden részlete a mértékletesség és finom elegancia jegyében fogant, s a megnyugtató falakon belül néha még azt is elfelejtjük, hogy forgalmas nagyvárosban, Budapesten vagyunk.

Kislánykorom óta a szakma bűvöletében élek. Célom kihozni minden ingatlanból a maximumot praktikum és kényelem szempontjából is, miközben stílust és életérzést csempészek a térbe, otthont és értéket létrehozva.
Bozóky Melinda
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop