Kedvcsináló kertszépítés

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a mondás. Legyen akár csak egy kis kaspóban nevelt virágunk vagy egy egész konyhakertünk, szívet melengető érzés, amikor a saját nevelésű növények, meghálálva a gondoskodást, szárba szökkennek, és színekkel, illatokkal töltik meg környezetünket. Kényeztessük hát zöld kedvenceinket!

 

01

 

Jöjjön az ihlet

Fogjunk egy zsák virágföldet, ragadjunk kislapátot, és ültessünk virágokat az erkélyen, teraszon vagy kertünkben. Lássuk meg, hogy egy régi kopott fazék, egy natúr agyagcserép vagy egy locsolókanna is szolgálhat kaspóként, sőt, egy ütött-kopott falétra is rejt magában ötletes virágtárolási lehetőséget. Ha a földbe magokat vetünk, érdemes megjelölni a növények helyét egy-egy táblával. Ezek már önmagukban is kedvesek, törődésről árulkodnak.

Csináljuk együtt

Ha egy eketaligára vagy egy talicskára virágokkal teli fonott kosarat erősítünk, vagy egy locsolókannába egynyári virágot helyezünk, kellemes provence-i hangulatot csempészhetünk a kertbe. Nem csak színes növényekkel, de színes kaspókkal is vidámmá varázsolhatunk egy-egy kiszemelt szegletet: csak rögzítsük a festett kaspókat akasztóval a sufni oldalára, a kerítésre, vagy lógassuk le őket a terasz gerendáiról. Ha kevés a helyünk, de sok a növényünk, fektessünk pallókat egy régi létrára, és máris kész az emeletes virágtartó, ami egy kisebb erkélyen is díszeleghet. Ha a muskátlitövek épségben átvészelték a telet, virágoztassuk őket egy falikútban, amit akár bolhapiacon vagy újonnan is beszerezhetünk. A gyakran használt szerszámokat, kis kerti eszközöket tároljuk kreatív módon, például egy falra erősített gereblye fokai között.

Lépésről lépésre

A növényeket jelölő betűzőket hat centiméter széles fűrészelt fenyőlécből készítsük el.
Vágjuk fel a lécet 23 centiméteres darabokra, majd csiszoljuk le a széleket.
A fűszernövények, zöldségek neveit nyomtassuk papírra, majd indigóval írjuk át a fára. Ezután égetőpákával égessük bele a fába az írást.
Akril festékbe mártott szivaccsal antikoljuk a táblát, óvatos mozdulatokkal belehúzkodva a festéket. Végül matt fényű lakkal tegyük tartóssá a felületét. Kötözzük rafiával egy, a végén kihegyezett, vékonyabb lécre, fapálcára.
Agyag kaspókat tetszés szerint színezhetünk akril festékkel. Maszkoljuk öntapadó ragasztószalaggal a cserép azon részét, amit nem szeretnénk beszínezni. Két rétegben vigyük fel a festéket ecsettel, majd száradás után kampóval, cserépakasztóval rögzíthetjük függőleges felületre.

A kézre álló égetőpáka finomított butángázzal üzemel. Türelmesen, munkaasztalon dolgozzunk a géppel, amellyel nemcsak fába égetni, de forróvágni, forrasztani, olvasztani, hegeszteni is tudunk a cserélhető fejeknek köszönhetően.

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop