Játék az arannyal

Polgári értékrend, finom elegancia. Fiatal vendéglátónk e szempontok szerint alakíttatta át belvárosi lakását Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa lakberendezőkkel. A tervezők a modern megoldásokon túl ügyeltek a ház eredeti, századfordulós hangulatára is.

jatekazarannyal 720

A főváros központi régiójában, a Deák téri óriáskerékhez közeli századfordulós házban vásárolt magának lakást vendéglátónk. A terület különösen szép, egymást érik a műemléki védettségű vagy jellegű házak. A polgári értékeket megbecsülő, de kozmopolita fiatalember olyan otthonra vágyott, amely egyfelől saját lakótere lehet, de bérbe is kiadhatja, ha éppen külföldön tartózkodik. Exkluzív, sokrétűen átgondolt és kimunkált enteriőrt rendelt Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa tervezőpárostól.

A 19. század derekán megjelenő nagypolgári stílus eleme volt a nagyvonalúság, a harmónia, amelyhez – a tervezők örömére – ragaszkodott a tulajdonos is. Az eredeti kialakítás figyelembevételével cseréltek le mindent, a nyílászárók például a régiek tökéletes másai. Ugyan a ház nem áll műemléki védelem alatt, de építészeti értékei miatt a belső udvarra néző kisebb változásokat is a kerületi építészeti hivatallal kellett engedélyeztetni. A lakberendezők arra is törekedtek, hogy a helyiségek előnyös adottságait kiemeljék. A világos terekben a fénynek szabad utat adnak az ablakok, a könnyű függönyök, a lazán elhelyezett bútorok. A színek ebben az otthonban különösen fontosak: a fiatalos fehéret elegáns dió árnyalattal és óarannyal kombinálták, utóbbi lágy, nemes megjelenést, puha és nőies jelleget ad. Éva és Zsuzsa a tér átszabása során a szobákat kényelmesen osztotta fel. A fókuszban a nappali van, a fehérbe ágyazott szürke és aranyszín, az igényes bútorok mintegy összefoglalják a koncepció egészét. Látható, hogy a sok fény mennyi eleganciát és vitalitást hozhat. A modern lámpák, a glamouros csillár, a led-tévé vitathatatlanul kortárs elem, de ettől még a hangulat klasszikus marad.

A konyha és az étkező párbeszédében a fehér szín ugyancsak alapot teremtett a lakberendezőknek az átgondolt és a harmonikus térrendezéshez. Az egyedi tervezésű, beépített high-tech konyhaszekrény és a szépen megmunkált étkezőasztal mértéktartó látvány. A hálószobák kialakítása is igazodik az előzőekhez. A lakberendezők nem gondolkodtak abban, hogy sötétebb vagy mélyebb tónusokkal dolgozzanak, hisz az egységesség fontos szempont volt. Az intimitást lágy anyagokkal érték el, a magasított fejtámla, az ágy végi ülőke, a textilek az esztétikumot és a pihenést szolgálják. A ház egykori tervezője bizonyosan érdeklődve tekintene munkájára, amelyen a 21. századi minőség és a régmúlt szeretete szobáról szobára tetten érhető.

  

Mindkét lakberendező hosszú évek óta foglalkozik belső terek tervezésével, legyen az akár családi ház, szálloda, iroda, üzlet vagy kiállítási stand. Szeretik a letisztult, nőies, modern formavilágot, amely a klasszikusra is visszatekint. Egy néhány évvel ezelőtti jól sikerült közös munka időnként újabb projektre összehozza őket.

jatekazarannyal portre1903

Istók Zsuzsa, Ferenczi Éva
lakberendezők


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop