Hideg színek, rózsaarannyal melegítve

Hobbi lakberendezőként kezdett bele új otthonuk kialakításába a közgazdász végzettségű tulajdonos, Bakó Kinga, hogy háromtagú családjának kényelmes életteret biztosítson 86 négyzetméteres társasházi lakásukban.

hidegszinekrozsaarannyal 720

Amikor a közös otthont kerestük férjemmel, a lakás kiválasztásának egyik fő szempontja a kedvező tájolás, a benapozottság volt, hogy világos, napsütötte terek között éljünk. Sikerült is megtalálnunk az akkor még csak az alapok ásásánál tartó, épülő társasházi lakást, így a kezdetektől nyomon követhettük az összes készültségi stádiumot, és sikerült is mindent – természetesen a tartófalak kivételével – a mi elvárásaink szerint kialakíttatni, fűtéstől a világításig. A lakás stílusában az a szempont vezérelt, hogy a helyiségek egységesek legyenek, egymással harmonizálva, ezért fut például végig ugyanaz a padlólap a szobákon, közlekedőben és konyhaszakaszon is. Hidegburkolatot csak az előszobába, fürdőszobába és a külön vécébe terveztem, utóbbiak is azonosak. Szerencsés volt a lakás eredeti elosztása is, mert jól elkülönülnek benne a privát terek, így a hálószoba és a gyerekszoba a lakás két végpontján található, míg a közösségi tér, az amerikai konyhás nappali foglalja el a központi helyet.

A konyha vizuális és funkcionális lezárásaként egy praktikus reggelizőpultot terveztem bárszékekkel, a fürdőszoba dupla mosdót kapott, hogy ne hátráltassuk egymást a reggeli készülődésben. A lakás színeit tekintve a betonhatású-, valamint a cementlap hatású burkolólapok szürkéit, a magas fényű fehér konyhafrontot a padlólap és a kiegészítők, a textíliák, díszpárnák, takarók és a világítótestek rózsaarany színei kompenzálják, megtöltve az otthont melegséggel. Két éve élünk itt, de kísérletező kedvem miatt mindig van új ötletem, amelyet szakmai továbbképzéssel is igyekszem megalapozni.

  

Úgy gondolom, az otthon fűszerét a kiegészítők adják meg. A részletek, egy-egy dísztárgy, kisbútor vagy nyomat a falon csodákra képes, hogy megtörje az unalmat vagy a kliséket.

hidegszinekrozsaarannyal portre

Bakó Kinga
lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop