Itt az ideje a kéménytisztításnak!

Itt a Pixelbeton!
Tetőterek hőszigetelése
Energiamegtakarítás tetőszigeteléssel

Családi házak esetében a tulajdonos az üzemeltető, neki kell gondoskodnia az üzemképes, megfelelő belső méretű kéményről és annak rendszeres karbantartásáról – hívta fel a figyelmet az Építinfó.

 

 

A kéményméretnek igazodni kell a tüzelőberendezés teljesítményéhez. Kis kazánok esetén, egy átlagos méretű családi háznál, ez a méret 200×200 mm-es belső kéményméretnek felel meg. Kandalló vagy nagyobb fűtőberendezés esetén 200×300 mm vagy 400×400 mm szelvényméret szükséges.

 

Családi házak esetében a kéményseprő-ipari vállalat szakemberei rendszeresen elvégezik a kémények ellenőrzését és tisztítását, de a tulajdonosnak sem árt ezt ellenőrizni. Ha a huzata megfelelő, a kéménybe behelyezett égő papír lobbanásszerűen hirtelen elég. Ha ez nem történik meg, tisztítani kell a kéményt.

Cserépkályhák, kandallók tisztítását bízzuk szakemberre, mert az komolyabb szakértelmet igényel. A csempék közötti fugákat és a kályha tetejét, minden fűtési idény előtt vizsgáljuk, meg, és ha szükséges, agyaggal fugázzuk ki.

A megmért kéményhuzatból következtetni lehet a kémény állapotára. A jó állapotú kémény – magasságtól függően – családi házak esetében 2-5 vízoszlop-milliméter huzattal rendelkezik. Ha kéményseprő az ellenőrzés alkalmával azt tapasztalja, hogy a füstgáz a szobában is érezhető, a kémény már nem biztonságos, tehát a kémény javítása vagy bélelése nem halasztható tovább.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop