Ínyencségek szőlőből

Háromszáz begónia
Szürkén is színesen
A bizalom gyümölcse

Szeptemberben a természet legszebb gasztroajándéka a szőlő. A roppanós héjú szőlőszemek isteni ízeket rejtenek. Ha tehetjük, éljük át a szüret hangulát, ha nem, irány a piac, és készítsünk a friss szőlőből finom édességeket. Szerezzünk be egy palack jó bort is!

Fehérboros sabayon

3 tojássárgáját, 90 ml Tojaki aszút és 40 g porcukrot vízgőz felett folyamatos habverés mellett 10 perc alatt keményre verjük. Friss szőlővel tálaljuk.

Mascarpone krém tokaji aszúval és mazsolával

250 g mascarponét, 150 ml tejszínt, 100 g porcukrot és 80 ml tokaji aszút habverővel összekeverünk, majd tálkába töltjük. A tetejét megszórjuk mazsolával és puffasztott rizzsel.

Morzsás pite szőlővel, almával

A sütőt előmelegítjük 200 Celsiusfokra. A tésztához összekeverjük a lisztet, a vajat és a cukrot, úgy, hogy morzsás legyen. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, majd kivajazott üvegtálba halmozzuk a szőlőszemekkel együtt. A gyümölcsöket megszórjuk fahéjjal, majd befedjük a morzsás tésztával. Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Melegen és hidegen egyaránt finom.

* 2 alma * 1 fürt szőlő * fahéj * 125 g liszt * 70 g enyhén puha vaj * 50 g porcukor * pici só

Szőlős clafoutis

A sütőt melegítsük elő 200 Celsiusfokra. A szőlőszemeket szórjuk a kivajazott forma aljába. A többi hozzávalót keverjük össze robotgéppel, öntsük a szőlőágyra, és előmelegített sütőben süssük 30 percig. Melegen vanília fagylalttal, hidegen önmagában tálaljuk.

* 150 ml tej * 8 tojás * 100 g porcukor * 60 g fehérliszt * 100 g olvasztott vaj * 1 csipet só * 2 fürt szőlő (22 cm átmérőjű üvegtálhoz vagy piteformához)

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

2
    2
    Az Ön Kosara
    Éves előfizetés
    2 X 5600 Ft = 11200 Ft
    Fél éves előfizetés
    2 X 2800 Ft = 5600 Ft