Így lehet trendi a terasz!

Kertrendezés, -tervezés, kerti burkolatok
Jó prezihez idő kell!
Mit jelent a generálkivitelezés?

Egy olyan világban, ahol órákon át a számítógépünk képernyőjét bámuljuk egy szobába zárva, egyre inkább felértékelődik a természet közelsége és a friss levegő, egy munkaállomás a teraszon vagy egy ebéd a kert virágai előtt ülve pedig maga a mennyország! Mit érdemes megfontolni, amikor a terasz kialakítását és berendezését tervezzük? Hogyan hozhatunk létre igazán trendi kültéri pihenőhelyet a családnak és a barátainknak? Mutatjuk!

Milyen teraszburkolatot válasszunk?
Az első dolog, amin érdemes eltöprengeni, az a burkolat, hogy esős időben minimálisra csökkentsük a sárban dagonyázás lehetőségét: hacsak a terasz nem teljesen védett, minden kültéri területnek olyan védőborításra van szüksége, amely állja az esőt. A leggyakoribb szóba jöhető opciók a következők:

 • teraszlap
 • kültéri járólap
 • fa

Sokan a kültéri járólapot választják, amelynek hátránya a porózusság, így a szennyeződések könnyebben beszivároghatnak belsejükbe. Sajnos gyakran kell tisztítani, hogy mindig makulátlanul nézzen ki. A fa esetében szintén felmerül a karbantartás kérdése, mivel a három közül ez az anyag a legérzékenyebb a napra, az esőre és a hőmérséklet-változásra.
Kültéri környezetben nehéz elmenni viszont a beton teraszlap mellett, mivel több okból is tökéletesen megfelel a célnak. Egyrészt anyagánál fogva otthonosan mutat a szabadban, másrészt rendkívül strapabíró és tartós, képes ellenállni az időjárás viszontagságainak és az erőteljes kopásnak is. Ráadásul elegáns, letisztult színek közül válogathatunk a klasszikus és a divatos felületeken át a különböző méretek és formák között.

Blokklépcső: dizájnelem és funkcionalitás
Szeretne több szintet a kertben lépcsőzetes kialakítással és színes virágözönnel? A betonlépcső rusztikussága kiemeli a növények természetes szépségét, és remekül passzol a kifinomult, időtlen megjelenésű beton teraszlapokhoz.

Hogyan válasszunk kültéri bútorokat?
Ha megvan a burkolat, a következő lépés eldönteni, hogyan rendezzük be a teraszt. Bár a kültéri bútorokat akár szabad ég alá is rakhatjuk, azért némi védelem ezeknek sem árt. Jó pár évvel meghosszabbítható az élettartamuk, ha valamilyen „tető” alá helyezzük, legyen ez akár egy napellenző, egy pergola vagy éppen egy kisebb terasztető. A lényeg, hogy a bútorokat ne érje az eső. Ráadásul így akár szitáló esőben vagy egy verőfényes napon is élvezhetjük a szabadtéri lakomákat.

Különböző terek kialakítása
Legyen szó egy reggeli kávéról, egy nyugodt ebédről vagy csupán egy pohár borról a nap végén, minden jobban ízlik a szabadban, ezért az asztal és a székek legyenek az első, amiket kiválasztunk. A mérettől, formától és a rendelkezésre álló helytől függetlenül bármilyen bútor mellett is döntünk, annak alkalmasnak kell lennie a kültéri használatra.
Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy nagy tér áll rendelkezés, létrehozhatunk több mini-zónát: egy barátságos étkezőhely mellett kialakíthatunk egy részt a napozásra, beszélgetésre és pihenésre a mostanság divatos puffokkal, ottománokkal és kültéri babzsákokkal. Ezek Ideálisak lehetnek a szokatlan alakú terekben, mivel a kertben vagy az udvaron is elhelyezhetők.

Mutatós dekorációs elemek a teraszon
Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a teraszból? Mint mindig, most is az apróságok teremtik meg a hangulatot. Melyek azok a főbb kiegészítők, amelyeket véletlenül se felejtsünk el, ha hangulatos teraszt szeretnénk?

 • Nem meglepő módon a növények a legfontosabb elemek: már egy apró zöld oázis is teljesen megváltoztathatja a közérzetet. Az olyan kertek vagy udvarok esetében, ahol a túl sok napsütés problémát jelenthet, a megoldás a magas növények és a sűrű, bőséges lombozatú fák választása, amelyek hűvös, árnyékos menedéket biztosítanak.
 • Szintén kihagyhatatlan elem a gyertya, amellyel a teraszt el lehet varázsolni. A láng pislákoló fényénél nincs is romantikusabb, ezért vásároljunk be mécsesekből, illatgyertyákból, és helyezzük őket egy szép vázába, mécsestartóba, ahol gyönyörködhetünk a fényükben.
 • Ha pedig igazán mesés környezetet szeretnénk teremteni, helyezzünk el kültéri lámpásokat és fényfüzéreket a teraszon, és élvezzük a nyári esték virágillatú szépséget!

Minőségi burkolatot szeretne, amely évekig megőrzi szépségét és eleganciáját? Válogasson a Frühwald termékei között, és tervezze meg kertjét, teraszát vagy kapubeállóját velünk! Látványtervező szoftverünk segítségével megnézheti, melyik burkolat mutatna a legjobban, majd találja meg a legközelebbi partnerünket az ország 232 pontján, ahol megvásárolhatók a kívánt termékek.

Képek forrása: Frühwald

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop