iF Design díj nyertesei

Az Electrolux tavaly bemutatott Inspiration termékcsaládjának több modellje, és a szintén 2012-ben debütáló Zanussi QuadroTM beépíthető háztartásigép-kollekció több tagja is elnyerte a dizájn versenyek egyik legrangosabb kitüntetését, az iF Product Design 2013 díjat.

 

Az Electrolux Inspiration termékcsalád beépíthető készülékei közül a sütők, a teljes kompakt termékválaszték, az InfinitePureTM indukciós főzőlap, két páraelszívó és a kezelőpanellel rendelkező RealLife® mosogatógépek, míg a szabadonálló modellek közül a kompakt mosogatógép, az alulfagyasztós FreshPlus kombinált hűtőszekrények, a színes kombi hűtők, valamint az elöltöltős gőzprogramos mosógépek is a 2013-as iF Product Design díj nyertesei között vannak.

{gallery}images/stories/aktualis/2013_02/electrolux02/f1{/gallery}

Az Electrolux tavaly bemutatott új, prémium háztartásigép-kollekciójának tervezését a skandináv építészet elegáns, ugyanakkor letisztult formái ihlették. A vállalat dizájnerei kiemelt figyelmet fordítottak a részletekre, például a fogantyúk és gombok anyagának, méretének és formájának megtervezésére. A tervezés során 3-4 dizájnjeggyel dolgoztak, mely következetesen megjelenik minden modellen. Az egyik karakteres dizájnelem az ún. flow line, mely harmonikus egységbe foglalja a különböző készülékeket. A dizájnjegyek következetes használatának, az egységes szín- és formavilágnak, anyaghasználatnak és vonalvezetésnek köszönhetően a szabadonálló modellek jól kombinálhatók a beépíthető készülékekkel.

Az Inspiration modellek kezelőfelületei is egységes dizájnt kaptak. A vezérlőpaneleken látható fehér (a magasabb felszereltségű modelleknél) és borostyán karakterek színe, formája és mérete is egységes, így maximálisan illeszkednek az egyszerű, letisztult skandináv formavilágba. A készülékek lenyűgöző külseje páratlan tudást takar, hiszen az Electrolux az ipari mosodák és éttermi konyhák terén szerzett tapasztalatát használta fel az Inspiration háztartási gépek megalkotása során.

A Zanussi QuadroTM termékcsalád tagjai közül a beépíthető sütők, valamint az indukciós és elektromos főzőlapok nyerték el a rangos dizájn díjat.

{gallery}images/stories/aktualis/2013_02/electrolux02/f2{/gallery} 

A Zanussi QuadroTM beépíthető termékcsalád tagjai, az Inspiration modellekhez hasonlóan, szintén 2012-ben jelentek meg a piacon. A termékvonal kialakításakor az volt a legfontosabb szempont, hogy a készülékek önállóan, vagy más család modelljeivel együtt is jól mutassanak a konyhában. A Zanussi QuadroTM sütők kezelőpanelén jól látható, meleg, borostyán színű LED kijelzők mutatják, milyen beállításokkal működik éppen a készülék. Az ajtók körül eltűnt a rozsdamentes acél keret. Az egész ajtó fekete üvegből áll, így a hideg, ipari hangulatot modern, igényes dizájn váltotta fel.

A QuadroTM háztartási gépek tudásban sem hagynak kívánnivalót maguk után, hiszen sok olyan funkció vált elérhetővé ezekben a termékekben, amelyek eddig csak a felsőbb kategóriás háztartási készülékekben voltak megtalálhatók.

Az iF Product Design díj idén ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját. A 2013-as versenyre összesen 4253 pályázat érkezett 51 országból, és a pályaműveket 49 nemzetközi szakértőből álló zsűri bírálta el. A legjobb termékekért járó díjat február 22-én, a BMW World rendezvényen, ünnepélyes keretek között adják át a tervezőknek.

electrolux.hu

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop