Időtlenség a tengerparton

Monacoi tengerparti lakásukra ékszerként tekintenek tulajdonosai. Fiatalos, lendületes, elegáns a tér a bútorok pompás összjátékának és a leleményes tervezői munkának köszönhetően, de az otthonosság élménye sem hiányzik.

idotlensegatengerparton 720

Emil Humbert és Christophe Poyet fiatal belsőépítész páros büszke arra, hogy a teljes mértékben átalakított és újragondolt monacói apartmannak minden egyes szegletét úgy sikerült berendezniük, ahogyan azt megálmodták. A megrendelő egy fiatal értelmiségi pár volt, a hölgy jogász, férje közgazdász. A környezet önmagáért beszél: a Földközi-tenger partján húzódó Larvotto Monaco egyetlen igazi strandja. A ház az 1970-es években épült, homlokzatát gyönyörű mozaik borítja, s a világ egyik legszebb kilátása nyílik teraszairól. Mindenki egyetértett abban, hogy a lakás tükrözze a „Riviéra életmódját”, ugyanakkor valamiféle diszkrét luxust képviseljen. Sem a tulajdonosok, sem a tervezők nem szeretik a túlzott hivalkodást. Igyekeztek úgy egymás mellé állítani a franciaországi és olaszországi bútorokat, hogy a formabontó kortárs dizájn, de a mértékletesség egyszerre jelenjen meg. Nem volt könnyű feladat, de a jó ízlés és a harmóniaérzék segítségükre volt.

A 60 négyzetméteres nappaliban mindjárt egy ikonikus darab köszönti a belépőt: a Flexform bőr kanapé mellé olasz székek kerültek, csiszolt sárgaréz dohányzóasztal, s lila bársonnyal húzott fotelek emelik a látványt. A tulajdonosok nagyon szeretik ezt a teret, letisztult, esztétikus és otthonos egyszerre. Az ebédlőben a Fedele Papagni által tervezett csillár különös játékossága feloldja a milánói Dimore Gallery asztalának és székeinek dramatikusságát. Tökéletes térelválasztó az 1960-as évekből származó, egy régiségpiacon vásárolt olasz könyvespolc, amely a könyvtárszoba és az étkező határát jelöli ki. Szemet gyönyörködtető a sárga fotel és a fehér kanapé párbeszéde a könyvtárszobában. A különleges színek egyébként látszólag váratlanul bukkannak fel az enteriőrben, így a türkizkék kárpitozású padok a napsütötte, csodálatos kilátást nyújtó terszon, vagy a vendéghálóban a sárga párnák, amelyeket az amerikai fotós, Slim Aarons egy 1976-os fényképén látták a tervezők, és varratták meg. A dizájn inspirációk valamennyi teret áthatják nappalitól a fürdőszobáig, emellett hol a tenger, hol a környezet hangulata vagy a kultúra ihlette meg a tervezőket, s határozta meg a lakás esztétikáját. Az eredmény egy olyan melegséget és otthonosságot keltő stíluskombináció, amelyben méltóságteljessé válnak az önmagukban feltűnő bútorok is. Az élhetőség és az otthonosság igénye győzött az esztétizálás felett, s a műkedvelő lakástulajdonosok tökéletesen elégedettek az eredménnyel.

  

A két francia építész, Emil Humbert és Christophe Poyet a dizájn és a divat kedvelője. Párizsban tanultak, majd 2007-ben Emil Humbert megnyitotta építészirodáját, amihez a monacoi Poyet egy évvel később csatlakozott. Elegáns és aprólékos tervekre összpontosítanak, prémium anyagok, kő, fa és bronz felhasználásával.

idotlensegatengerparton portre

Humbert & Poyet
www.humbertpoyet.com


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop