Időkapus, digitalizált rakodási rendszer a Cemixnél

Vegye könnyedén a szélvihart alumíniumtetővel!
Szép homlokzat – a ház arca
A funkcionális mosogatók forradalma – BLANCO mosogatóközpont

Magyarország egyik vezető építőanyag-gyártója, a Cemix 200 millió forint értékű beruházása egyszerűsíti és gyorsítja az áru átvételét és berakodását, így egy fuvarozó közel 15 percet spórol egy berakodással. Az időkapus rakodási rendszerrel csúcsidőszakban naponta akár 2100 tonna építőanyag szállítása is lehetővé válik, azaz közel 100 teherautót szolgálhat ki, ami 20 százalék körüli növekedést jelent az előző évhez képest. A tervek szerint az egyedülálló logisztikai megoldást Bugyi után a veszprémi és debreceni üzem is bevezeti.

idokapusdigitalizaltrakodasirsz 720

A veszprémi székhelyű Cemix Hungary Kft. 2020 őszén esett át névváltoztatáson, 1990-2020 között Lasselsberger-Knauf néven működött. A stratégiai döntés célja az volt, hogy a kelet-közép-európai országokban jelen lévő Cemix-csoport közös fejlesztési tevékenysége új lendületet kapjon. Ennek egyik kiemelt területén, a logisztikai innovációk és fejlesztések tekintetében a magyar építőanyag-gyártó a vállalatcsoporton belül vezető szerepet tölt be.
A vállalat 2020-ban indult nagyszabású fejlesztési terv részeként, egy 200 millió forint összértékű projekt keretében korszerűsíti Bugyi községben található üzemegységét és egy új, időkapus, ütemezett kiszolgáló rendszert épít ki, emellett korszerűsíti és bővíti a rakodásra érkező teherjárművek parkolóját. A fejlesztéseknek köszönhetően az üzem a tavalyi évhez képest már most közel 20 százalékkal nagyobb ügyfélforgalmat képes egy nap alatt bonyolítani, a középtávú cél pedig a 30 százalékos növekedés elérése. Az előzetes becslések azt mutatják, hogy az időkapus rakodási rendszer csúcsidőszakban akár 2000-2100 tonna építőanyag berakodását is lehetővé teszi egyetlen nap alatt – szemben a korábbi 1400-1500 tonnával – ami közel 100 teherautó kiszolgálását jelenti. A rendszer legfontosabb előnye az időspórolás, a gyorsabb berakodás pedig jelentősen növeli a kiszolgálási kapacitást, ugyanakkor alkalmazásával azonos emberi erőforrás mellett kiszámíthatóbbá és hatékonyabbá válnak kapcsolódó belső folyamatok is.

idokapusdigitalizaltrakodasirsz 1
Komplex IT-logisztikai megoldás – hatékonyabb ügyfélkiszolgálás
Az egyedülálló, időkapus rendszer papírmentes és hatékonyabb működés mellett magasabb kiszolgálási színvonalat is nyújt a partnerek és az ügyfelek részére. A teljes logisztikai folyamatot egy új, komplex IT-rendszer irányítja és felügyeli. Lényege, hogy a fuvarozóknak a megrendelt és előre összekészített termékek átvételére egy előre meghatározott időablakot biztosít. A művelet valamennyi fázisa digitalizált; nincs szükség papírmunkára vagy helyszíni ügyfélszolgálati ügyintézésre, így az áru berakodása rövidebb idő alatt végrehajtó.

idokapusdigitalizaltrakodasirsz 2
Az új logisztikai megoldás egyes elemei már működnek: a parkoló korszerűsítése is befejeződött és az IT-rendszer néhány modulját is használják. A tervek szerint a vállalat a logisztikai megoldást a következő félévben veszprémi és debreceni üzemében is bevezeti egy hasonló volumenű beruházás keretében. A fejlesztések azonban nem állnak meg az országhatárnál. Az ugyanis a kezdetektől fogva szempont volt, hogy a régióban a Cemix cégcsoport többi tagja is hatékonyan alkalmazni tudja az új, időkapus megoldást.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop