Idegborzoló lakásfelújítás?

Nem veszi fel a telefont. Felveszi, megígéri, de nem jön el. Eljön, késik fél napot, nem tud segíteni. Megjavít valamit, elront másik kettőt, vagy mindent elront. Mindezek után a megígért határidőt nem tartja, majd nem is annyit kér, amiben megállapodtunk!

idegborzalolakasfelujitas 720

Lehetne ez akár találós kérdés is, de valószínűleg megvan már rá mindenkinek a válasza, tudjuk, hogy kiről-miről lehet szó. Igen, igen, bizonyosan mindegyik szakemberrel kapcsolatos! Készüljön fel Ön is, előzze meg az idegbajt, és tudja meg, hogy mi az a 4 dolog, amire feltétlenül rá kell kérdeznie a lehetséges szakember esetében, mert ez a 4 dolog garantáltan idegesíteni fogja!

A rossz szakember hanyag, megbízhatatlan, és többet kér a munkáért, mint amennyiben eredetileg megállapodtunk – már ha egyáltalán elvégzi a munkát. Többek között ezeket gondolják az építtetők és felújítók a szakemberekről – derült ki a Mapei Kft. felméréséből. A válaszadók 36 százaléka nem szereti, hogy a szakember hanyag munkát végez. Egy igazi mesterember nem is engedheti meg magának, hogy félkész vagy csak egyszerűen hanyag munkát végezzen, mert akár komoly problémák is adódhatnak belőle.

A megkérdezettek 20 százaléka ki nem állhatja a határidők csúszását. Ebben egészen extrém tapasztalatok is akadnak, egy másik megbízás miatt megszakított munkától az egyszerűen köddé vált szakemberig. A válaszadók , 12 százaléka nem tolerálja, ha több pénzt kér a szakember, mint amiben előre megállapodta, emellett a válaszadók 13 százaléka kifejezetten utálatosnak tartja, ha a szakember nagyképű, lekezelő és kioktató stílusban beszél (különösen a női megrendelőknek gyűlt meg ezzel a baja).

Mitől is jó egy burkolómester?
Először is attól, ha szereti, amit csinál. Sokkal jobbak vagyunk ugyanis olyan dolgokban, amelyeket igazán szeretünk, mint azokban, amelyeket nem. Száz százalékig biztos, hogy azok a burkolómesterek, akik szívvel-lélekkel végzik a munkájukat, sokkal szebb és igényesebb munkát végeznek, mint kevésbé lelkes társaik. Ezért nagyon fontos, hogy mint megrendelők mindig nézzük meg a burkoló korábbi munkáit. Sajnos hallottunk már nem is egy olyan esetről, hogy félbehagyott munkát kellett befejezni azért, mert a megrendelő elégedetlen volt a minőséggel. Jó, ha tudjuk, hogy az igazán jó burkolók azt szeretik a legkevésbé a munkájukban, ha más, kókler burkoló elrontott munkát kell javítani, helyrehozni.

A burkoló tapasztalata
A munkatapasztalat nagyon sokat számít, minimum 4-5 év tapasztalatnak kell a burkoló háta mögött állnia ahhoz, hogy könnyedén meg tudja oldani a burkolás során felmerülő esetleges problémákat. Mert bizony akadnak kellemetlen, nem kívánt gondok a kivitelezés során. Ez az egyik, ha nem a legfontosabb dolog, amitől jó lehet egy burkoló. Merthogy lakásunk nem feltétlenül – sőt, bizonyosan nem– milliméter pontossággal épült. A párhuzamos falak a folyosón nem biztos, hogy derékszögben állnak egymáshoz képest, és az sem biztos, hogy az aljzat teljesen egyenes. Ezek a problémák egy burkolómester számára nem okozhatnak gondot, meg kell tudnia oldani, el kell tudnia rejteni a kisebb hibákat, és így elkészíteni a minőségi burkolást.

Megfelelő eszközökkel és minőségi anyagokkal kell dolgoznia, és nem szabad elfeledni, ami talán a legfontosabb, hogy a lelkesedés, a szenvedély –illetve azok hiánya- bizony látszódik a kész munkán, ezért jobb, ha profi burkoló felkérésén gondolkodunk a munka megkezdése előtt.

Egy burkolat minimum 15-20 évre készül, de képzeljük csak el, ha a szakszerűtlenül készült felületen akár csak egyetlen járólapot vagy csempét is kell kicserélni! Több órai munkát vesz igénybe ez a kis feladat is, nem szólva a vele járó koszról, porról, a véső és kalapács „nyugtató” hangjáról.

Gyakran abban a tévhitben élnek az emberek, hogy a jó szakember túlságosan drága, pedig amit jó és lelkiismeretes szakember készít, minőségi termékkel, az elsőre készen van, nem kell utólag javítgatni, esetleg újrakészíteni az egészet. És igen, előfordul, hogy a jó szakember valóban többet kér a munkájáért, de ez még mindig sokkal olcsóbb, mintha ugyanazt a felületet kétszer kellene burkolni. Drága tehát az, amit kétszer kell megcsinálni, ezért elsődleges szempontunk mindig az legyen, hogy azt kapjuk, amit elképzeltünk, megálmodtunk.

www.szakemberajanlo.hu

Tudjuk, hogy egy felújításnak magas költsége van, de nem szabad csak és kizárólag az árra koncentrálni, és az alapján dönteni. Sem a szakember, sem a felhasznált anyagok terén. Ha csak az árra figyelünk, hogy minél olcsóbb legyen a burkolás, mert azt gondoljuk, hogy a csempét vagy padlólapot csak egyféleképpen lehet leragasztani, hibásan gondolkodunk. A jó minőségű kivitelezés szemet gyönyörködtető, még ha olcsóbb kategóriás burkoló anyagot választunk is: jó minőségű munka esetén egyforma szélesek a fugák, a sarkok pontosan illeszkednek egymáshoz….

Hogyan érezné magát Ön, ha azután venné észre a nappalija padlóján a burkolathibát, miután levonultak a mesterek, kitakarított, mindent szépen visszapakolt a helyére, és akkor szembesül a látvánnyal?! S rendezze bárhogy is a szőnyeget a padlón, nem sikerül úgy leteríteni, hogy a hiba ne látszódjon? Mindenki jobban érzi magát a szépen burkolt nappaliban, fürdőszobában, ha nem marad bennünk egy pici bosszúság sem a kivitelezés minősége miatt. Mert a burkolat nagyon szembetűnő, rápillantva évekig bosszankodhatunk, mert nem éppen úgy sikerült, ahogyan elterveztük.

Válasszon jó szakembert, hogy elégedett lehessen a felújítás során, és azt az eredményt kapja, amit szeretne!

www.szakemberajanlo.hu

Keresse fel www.szakemberajanlo.hu oldalt, ahol korábbi elégedett megrendelők ajánlanak

Önnek szakembereket, vagy kérje segítségünket!

www.mapei.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop