Hőszigetelés üveggyapottal

Versenyben a CREATON tetők
Faházak környezetbarát szigetelése
Miért fontos, hogy milyen ablakot választunk?

Épületeinken a termikus burok sajnos nem mindig egymásra merőleges, párhuzamos felületekkel rendelkező síkokból épül fel, így az eltérő tulajdonságú hőszigetelési keresztmetszetek kifaragása táblás vagy tekercses anyagból jó térlátást, időt és türelmet igényel, és természetesen sok hulladékot termel. Fújható üveggyapot alkalmazásával mindezeket hatékonyan, gyorsan és hulladékmentesen meg tudjuk oldani.

fújható ásványgyapot

Egy tetőtér-beépítéses, szerelt, átszellőztetett homlokzattal készült épület számos nehezen elvégezhető hőszigetelési feladatot tartogat Az egyik ilyen bonyolult keresztmetszet a függőleges fal és a tető síkjának találkozása volt, ahol a feladat a talpszelemen, a fal, a függőleges szigetelés felső síkja és a külső oldali páraáteresztő fólia által határolt tér kitöltése volt, amelybe 90 centiméterenként a szarufa keresztmetszete is belemetszett. A befújásos technológia kötőanyagmentes, zsákokba tömörített szigetelőanyagot használ, amelyet gép segítségével, fellazítva, levegő áramoltatásával juttatnak be az arra kialakított helyre. A szigetelés kitölti az üregeket, felveszi azok geometriai méreteit.

befújásos technológia tetőtér esetén
A másik megoldandó feladatot a tetőszerkezet vápái adták, ahol a szarufák közti szakaszt kellett kitölteni, addig a magasságig, ahonnan a szigetelési munkát a már korábban beszerzett táblás termékkel lehetett folytatni. A bonyolult keresztmetszetek kialakítása táblás/tekercses anyagból több napos munkát jelentett volna, ám a fújt technológia segítségével a kivitelezés mindössze három órát vett igénybe. A megtakarított élőmunkán túl további pozitívum a keletkező vágási hulladék teljes hiánya is.

hőszigetelés szarufák között üveggyapottal

További információk a termékekkel kapcsolatban:
www.supafil.hu
www.knaufinsulation.hu

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop