Hörmann tűzgátló kapu – kiállta a próbát

Világújdonság a Hörmann új szekcionált kapuja
Eredmények és tervek – Knauf Insulation
Látványos homlokzati kiegészítők

Öt órán keresztül állta a lángok pusztító erejét a Hörmann tűzgátló kapuja, és mentett meg egy szaküzletet az elektromos zárlat okozta tűztől, így a jelentősebb anyagi kárt sikerült elkerülni. A beépített, speciálisan kialakított T90-es Hörmann tűzgátló kapu referenciaideje egyébként csak 90 perc.

Igazi hősként nemcsak a mentésben résztvevő tűzoltókat lehet ünnepelni, hanem a Hörmann tűzgátló ipari kapuját is, hiszen jelentősen túlteljesítve a 90 perces referenciaértékét, öt órán keresztül védte a Hufbau BNF Kft. üzlethelyiségét a lángoktól. Szerencsére nagyon ritkán kell „dolgoznia” egy tűzgátló nyílászárónak, de itt ez élőben megvalósult. „A T90-es Hörmann tűzgátló tolókaput egy tűzszakasz elválasztó falára szerelték annak idején, amely tulajdonképpen a raktártér és az eladóteret választotta el egymástól” – mondta el a tűzesettel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „A T90-es kapunk erejét és teljesítőképességét jól jellemzi, hogy a kapu mellett, a tűz során áthatoló por és füst és egyéb szennyeződés maradványait két napos munkával el tudták távolítani, és az üzlet újra ki tudott nyitni.”

A Hörmann minden területre, a tűzterhelésnek megfelelő, megbízható, az üzemi és kockázati feltételeket kielégítő tolókapu-megoldásokat szállít, 1- és 2-szányú kivitelben. A tűzgátló szerkezetek a DIN 4102 szabvány szerint bevizsgáltak, a braunschweigi anyagvizsgáló folyamatosan ellenőrzi a minőségüket, és a Német Építéstechnológiai Intézet (DIBt) engedélyével rendelkeznek. Az ilyen kapuknak minden olyan helyen javasolt az alkalmazásuk, ahol sok ember fordul meg és tűz esetén meg kell védeni őket a terjedő, életveszélyes füstgáztól.

A Hufbau BNF Kft. életében a tűzeset ma már egy rossz emlék csupán, de a Hörmann tűzgátló ipari kapujára ma is hősként gondolnak, melyet egy emléktáblával is megörökítettek. A cég ügyvezetője az eset után gondolkodás nélkül ismét Hörmann terméket rendelt a gyártótól, hiszen ez a hős termék egyszer már sokat tett értük.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop