Hőhídmentesítés? Terhelhető keményhab!

Azt mondják, egy családi ház építését csak abbahagyni lehet, befejezni sohasem. Tégláról-téglára emelkedik a ház, elkészülnek a belső terek, ám a puding próbája a beköltözés: akkor derül ki, hogy a ház a mindennapok során valójában mennyire komfortos és energiahatékony. Egyetlen megoldás van arra, hogy az épület hőveszteségét minimalizáljuk: az egész épületet megszakítatlanul és felületfolytonosan körbe kell szigetelni, pincepadlótól egészen a magastetőig.

hohidmentesites terhelhetokemenyhab 720

Ahol a szigetelés konkrét fizikai terhelésnek és közvetlen nedvességnek is ki lehet téve, ott az XPS beépítése jelenti az ideális megoldást. Mit takar a rejtélyes elnevezés? Az URSA XPS egy halványsárga színű, zártcellás extrudált polisztirol keményhab hőszigetelő termék, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy a táblák terhelhetősége nagy, és nedves környezetben is csekély a vízfelvételük. Alacsony hővezetési tényezővel rendelkeznek (azaz kitűnő hőszigetelők), és speciális egyenes vagy lépcsős élkialakításuk révén az illesztéseknél a különböző hőhídhatások is hatékonyan kiküszöbölhetők.

hohidmentesites terhelhetokemenyhab 1
Már az építkezés kezdetekor kiemelt figyelmet kellene fordítani a talajba kerülő épületszerkezetekre, mert utólagos javításuk rendkívül költséges, és nagyon sokszor lehetetlen is! A pincepadló, pincefal és a földszintes épületek padlójának esetében a beépített XPS hőszigetelés bírni fogja az épület terheit, ellen tud állni a talajból eredő nyomásnak, a víz behatásainak – talajpára, talajnedvesség, talajvíz – és a téli fagyhatásoknak is. Pincefalhoz történő beépítés esetén ez a különleges termék a vízszigetelés felületi védelmét is remekül ellátja. Az URSA XPS PLUS keményhabtermék még ennél is többet nyújt: azért tökéletes a lábazatok szigeteléséhez, mert különlegesen strukturált felületi kialakítása lehetővé teszi a könnyű és tartós cementalapú vakolást.
hohidmentesites terhelhetokemenyhab 2
Fontos, hogy az épület minden részletében törekedjünk a hőhidak megszüntetésére, emiatt érdemes az extrudált polisztirolt vasbeton szerkezetek bentmaradó zsaluzataként, például egy falazott falban elhelyezkedő vasbeton pillér elé vagy vasbeton áthidaló elé is beépíteni. Komplex szigetelési rendszerekben is kiváló összetevő elem ez a keményhab. Földszintes épületeknél a járható padlásfödémet, beépített tetőteres családi házaknál pedig a ferde tetőt kell átgondoltan szigetelni ahhoz, hogy az épület nyáron a szobák hűtésére, télen pedig a fűtésre fordított energiát bent tartsa a lakótérben. Az URSA szakemberei kikísérleteztek egy korszerű, speciális rétegrendet az URSA ásványgyapot, XPS és SECO tetőfóliák kombinált alkalmazásával, amely mindkét alkalmazási területen egyszerűen és költséghatékonyan kielégíti a 21. századi igényeket. Az érdekes XPS bakos szendvicsszerkezettel nemcsak a terhelhetőséget biztosítjuk, de a szerkezetek vonalmenti hőhídjai is elenyészőre csökkennek, ezzel maximalizálva a szerkezetek hőszigetelő teljesítményét. Bizonyos, hogy az extrudált polisztirollal igazán forradalmi, modern és fenntartható építészeti megoldások valósíthatók meg.
ursa logo
www.ursa.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop