Hogyan válasszunk láncfűrészt?

Aki kertes házban él, elkerülhetetlenül felmerülnek fával kapcsolatos munkák. Meg kell metszeni a gyümölcsfákat, adott esetben ki kell vágni egyet, ha pedig fával fűtünk, minden évben visszatérő program a tüzelő felaprítása, mert így olcsóbb, mintha aprítva vennénk. Ezekhez a munkákhoz pedig nem árt, ha beszerzünk egy láncfűrészt.

hogyanvalasszunklancfureszt 720

Nem könnyű ugyanakkor eldönteni, hogy mennyi pénzt áldozzunk erre, és milyen láncfűrészt válasszunk, ugyanis nagyon sokféle érhető el. A kínálat az Alza oldalán is igen széles, ám ha alaposan átgondolunk néhány szempontot, nem nehéz megtalálni a megfelelőt.

Mire figyeljünk láncfűrész vásárlásakor?
A legfontosabb kérdés az, hogy mire és milyen gyakran szeretnénk használni a láncfűrészt. Amennyiben csak évente 1-2 alkalommal kellene fát aprítani, vagy éppen a kertet rendezni, nincs szükség túl nagy teljesítményre, és elég egy hobbicélokra alkalmas darab is. Előfordulhat, hogy ennél rendszeresebben kerül elő a ház körül, ekkor már figyelni kell arra, hogy többet bírjon. És van a teljesen profi szint is – ezt akkor érdemes megcélozni, ha rendszeresen dolgozunk is a fűrésszel.

Elektromos, akkumulátoros vagy benzines?
Az elektromos láncfűrészekkel kapcsolatosan élénken él az a tévhit, hogy gyengék, és ez igaz az akkumulátoros típusokra is. Nos, ez nem igaz: vannak persze alacsonyabb teljesítményű típusok, de ugyanúgy olyanok is előfordulnak, amelyek többet bírnak. Az akkumulátoros láncfűrészek között már olyanok is akadnak, amelyek akár munkavégzéshez is megfelelőek, például építkezéseken.
Az ugyanakkor igaz, hogy a benzines kategóriából kerülnek ki a legprofibb, legnagyobb teljesítményű láncfűrészek. Ebben a kategóriában is vannak olyanok, amelyek nyugodt lélekkel javasolhatók kezdőknek is, de élesebben elkülönülnek a nagy teljesítményűek.

Ne legyen túl nehéz!
Érdemes figyelni arra, hogy a láncfűrésznek mekkora a súlya, ugyanis, ha folyamatosan dolgozunk vele, egy idő után bizony megérezzük a súlyát. Amennyire lehetséges, igyekezzünk könnyű láncfűrészt választani, így jobban bírjuk vele a munkát!

A fotó forrása:
GotKom / Shutterstock.com

 

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop