Hogyan alakítsuk igazi wellness-oázissá fürdőszobánkat?

Az új év ideális alkalom arra, hogy kívülről-belülről megújuljunk, és ezekben a hideg, téli hónapokban különösen jólesik, ha nem kell elhagynunk a lakást a wellness-élményért, és a négy fal között töltődhetünk fel. Ne gondoljunk nagy átalakításokra, néhány egyszerű, de látványos megoldással olyan hangulatot varázsolhatunk a fürdőszobánkba, mintha egy elegáns szálloda vendégei lennénk.

otthoni-wellness-oazis-teka

BLACK ZENIT csaptelep forrás: MOFÉM

Év elején sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy újévi fogalmakat tegyenek, és belevágjanak valami régóta áhított dologba, például a fürdőszoba felújításába. Az otthonunknak ez a tere fontos helyszíne lehet a feltöltődésnek, és a téli hónapokban valóságos wellness-oázisként is funkcionálhat.

 1. Teremtsünk skandináv hangulatot a fürdőszobában!
  Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb trendje a természetes fa hatású felületeké, amelyek meleg hatása szépen kiegészíti a porceláncsészék és fémes csillogású csaptelepek keménységét. A Strohm Teka Dessin mosdószekrény-kollekciója letisztult vonalvezetésével és elegáns tölgyszíneivel skandináv hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának. Széles pakolófelületén számos fürdőszobai kiegészítő elfér, legyen szó a legfontosabb kozmetikumokról vagy például néhány gyertyáról, amelyekkel egyből romantikus hangulatot varázsolhatunk. A meghittséget még tovább fokozhatjuk egy elektromos kandallóval, amelynek meleg fénye a fürdőkádból szemlélve garantáltan segít kiszakadni a hétköznapok rohanásából.
 2. Próbáljuk ki a hideg-meleg váltózuhanyt!
  A téli hónapokban a legtöbben a meleg vizes zuhanyzást preferáljuk, mégis érdemes kipróbálni a wellness-szállodákban is népszerű váltófürdőt, amit otthon is könnyedén megvalósíthatunk. A hideg víz nemcsak felfrissít és energetizál, de még a hangulatunkra is pozitív hatással van, ugyanis boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetünkben. Javítja a vérkeringésünket és a testünk vér- és oxigénellátását, sőt, még a duzzanatok és gyulladások kialakulásának esélyét is csökkenti. Ehhez olyan zuhanyrózsára lesz szükségünk, amelynek szabályozhatjuk a vízsugarát, ügyelve arra, hogy a hideg zuhanyzást először a szívünktől a legtávolabb, a lábszárainkon kezdjük.
 3. Tegyük higiénikussá a szépségápolást!
  A bőr- és hajápolás első lépése a higiénikus fürdőszobai körülmények megteremtése. Ennek egyik módja, hogy 100 százalékban antibakteriális zuhanyrendszert választunk, amelynek speciális kialakítása megakadályozza a kórokozók megtapadását, és gondoskodik a bőrünk védelméről. A Strohm Teka antibakteriális zuhanyrendszerét úgy alakították ki, hogy zuhanyzás után a hátramaradó vizet automatikusan kiürítse, ezzel biztosítva a cső teljes tisztaságát. Az antibakteriális technológia már a márka innovatív 180° zuhanyrendszere esetében is elérhető, ami egyedülálló kialakításával elegáns és letisztult megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának.
 4. Alakítsuk a fürdőszobánkat saját személyiségünkhöz!
  Ki mondta, hogy a fürdőszobadizájnnak unalmasnak kell lennie? Manapság már a színek és formák széles választékából válogathatunk, ha szeretnénk egyedi hangulatot teremteni a tisztálkodáshoz, feltöltődéshez. A minimalista dizájn és a geometriai formák mostanában nagy népszerűségnek örvendnek, különösen megnyugtató, neutrális színekkel és természetes felületekkel kombinálva. A Strohm Teka Soller kollekcióját azoknak alkották meg, akik a modern építészet elemeit szeretnék viszontlátni a fürdőszobájukban.
  A formák mellett a színekkel is új karaktert adhatunk a fürdőszobának: egy fekete zuhanyrendszerrel például letisztult és elegáns megjelenést kölcsönözhetünk a zuhanyfülkének. A piacvezető magyar csaptelepgyártó MOFÉM kínálatában újdonságnak számítanak a matt fekete Zenit Black modellek, amelyek magukban hordozzák a márka több, mint 120 éves tapasztalatát és szaktudását.
wellness-oazis-teka

Dessin fürdőszoba bútor forrás: STROHM TEKA

+1 Legyen a fürdőszoba a mindfulness tere!
Egy kád fürdővíz ideális hely lehet arra, hogy lelassuljunk, és mindfulness gyakorlatokat végezzünk. Ennek a legalapvetőbb módja, ha tudatosan megfigyeljük a légzésünket és az érzékszerveinket érő hatásokat. Vegyük végig, hogy milyen illatok, színek, ízek, hangok vesznek körül minket, és figyeljünk oda a bőrünket érő érzetekre is. Ez az egyszerű gyakorlat segít, hogy elengedjük a múlton és a jövőn való aggodalmat, és megéljük a jelen pillanat örömeit.

www.strohm-teka.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop