Hild-díjas települések II. országos találkozója Kecskeméten

LED termékek a Philipstől
Épül a Green House
Design túrák

A hagyományteremtőnek szánt október eleji találkozón a településrendezésben, városfejlesztésben sikereket elérő Hild-díjas települések polgármesterei, jegyzői és főépítészei beszélgettek elképzeléseikről, megvalósult fejlesztéseikről, kiemelten a közterületeik rendezéséről.

 

 

A téma fontosságát nem kell hangsúlyozni – ebben egyetértettek a szakemberek, településpolitikusok, városvezetők. Az elmúlt években a városok fejlesztése döntő részben a külső területek fejlődését jelentette, hisz az új lakótelepek, bevásárló- és munkahelyek a települések peremén jöttek létre. Hiányoznak azonban a közösség fórumai. A városok nem csak térben, közösségileg is szétzilálódnak. Az itt élők nem tudják, hogy mivel azonosuljanak, mire lehetnek büszkék. Ezt a folyamatot csak úgy ellensúlyozhatjuk, ha a településközpontok, belvárosok közösségi tereit újraélesztjük. A városok, és ezzel együtt az emberek jövője többek közt azon múlhat, hogy közterületeik presztízsnövelése, minőségi változása képes-e beindítani a leromlott, ám rendkívül értékes városközpontok rekonstrukcióját.

 

A kétnapos eseménysorozat nyitó előadása a „Közterületek kultúrája” címet kapta. E téma köré szerveződött a szakmai kerekasztal-beszélgetés, Szentendre, Budapest Ferencváros és Tokaj fejlesztési tapasztalatainak bemutatásával. E napon került sor a Hild-díjak átadására, s a témához kötődő kiállítás megnyitására. A tárlat a Hild-díjas települések tablóiból állt össze, kiemelt helyen Gyula és Balatonfüred fejlesztéseivel, hiszen utóbbi települések az idei év díjazottjai. A vendéglátó város, Kecskemét főépítészének a „Polgármesterek-városok Fóruma” előadása nyitotta azt a beszélgetést, amelyen Kecskeméten kívül Nagyatád, Ajka, Tokaj, Nagykanizsa, Vasvár és Székesfehérvár küldöttei is beszámoltak Hild-díjas társaiknak fejlesztési elképzeléseikről, sikereikről és tapasztalataikról.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop