Herendi Porcelánok

Valódi Hungarikumot tudhatnak majd magukénak a Formula 1 Budapest Nagydíj nyertesei. Az esemény hivatalos díjszállítója ugyanis ebben az évben is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.!

 

A Herendi Porcelánmanufaktúra jelenleg a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. Herend mind a mai napig kézműves módon állítja elő porcelán tárgyait.

A Manufaktúra 1826-os alapítása óta több jelentős világversenyen bizonyította, hogy helye van a luxusiparban. A Herendi Márka a kiváló minőség, az érték, a luxus, és az elegancia szimbóluma. A Herendi Porcelánmanufaktúra 2001. év óta a Magyar Örökség része. A Herendi Közösség munkájának elismerését mutatja az is, hogy a New-York-i székhelyű Luxury Institute 2006. évi felmérése szerint Herend volt a legkedveltebb luxus porcelánmárka az USA piacán. Ugyancsak Herend sikeres nemzetközi márkaépítését igazolja, hogy 2011. évben a luxusipari vállalatokat tömörítő francia nemzeti luxus szövetség, a Comité Colbert tagjai közé választotta Herendet. A közel száz luxusmárkát összefogó szervezet  tagjai közül Herend az egyetlen magyar cég, amely tagja ennek a szövetségnek. Magyarországon 2012. évben a MagyarBrands felmérés szerint Herend volt a legkiválóbb magyar márka. Az idei év megtisztelő elismerése, hogy a Herendi porcelán Hungarikum lett! Ezek a nemzetközi és hazai elismerések Herend elmúlt évekbeli kiváló márkaépítési politikáját igazolják.

 

Így nem csoda, hogy otthonuk berendezése, asztalaik ékítése kapcsán uralkodók, államfők, filmcsillagok, vezető üzlet-, és sportemberek, valamint a szépségre, értékre fogékonyak választják ezt a márkát.

Döntésükkel ezt ismerték el a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik idén ötödik alkalommal adtak megbízást a Herendi Porcelánmanufaktúrának, hogy tervezze meg, és készítse el a verseny győzelmi trófeáit.

 

{gallery}images/stories/aktualis/2013_07/herend{/gallery}

 

Herend nagy figyelmet fordít a stílusteremtő termékfejlesztésre. Herend egyik erőssége, hogy folyamatosan képes megújulni. Ezt igazolja kimagasló termékfejlesztési tevékenysége is, amellett, hogy 16 ezer különböző fehér formával, és 4 ezer különböző festett mintával rendelkezik, amely mintegy 64 millió különböző terméket jelent, naponta egy új termék születik a Manufaktúra falai között. Herend a tradíció és innováció egyensúlyát valósítja meg, így lehet a XIX. századi Herendi hagyományokat a XXI. század világába átörökíteni.

Kiválasztásra került  Herend hatalmas formaparkjából az a három serlegváza és egy dísztál amelyet minden évben  más és más dekorációval adnak át a legjobb Formula 1 pilótáknak és csapatoknak. Értékük Forintban milliókra tehető.

A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követi. Tükrükben Budapest legismertebb látképei – a Budai vár, a Parlament, a Lánchíd, idén pedig a Halászbástya – kapnak helyet. A kivitelezéséhez mesterfestők kivételes szakértelmére van szükség, hiszen a váza felületére úgy kell felvinni a képet, hogy szemből nézve a görbületek ne torzítsák a látványt.

A konstruktőri dísztál esetében ez a mívesség tovább nemesedik a herendi korongos kollegák szakmai tudásának köszönhetően, hisz a tál szélén látható áttört szegély tőlük is tudásuk legjavát követeli meg. Az áttört részeket még a porcelán nyers állapotában, éles, kétélű kés segítségével vágják ki, ezután kerül rá a hófehér alapmáz, majd a gazdag aranyozás és festés. A tárgyak festési ideje, darabonként három hetet, összességében három hónapot tesz ki.

Bár első pillanatra nehéz megtalálni a kapcsolódást, a sebesség és a lóerők, illetve a kézműves porcelánok és hagyományok között, de a fellelhető közös értékek: a mérnöki precizitás, a pontosság, a lehetetlen megkísértése, mind az igazán nagyok jellemzői, legyenek azok a versenypályán vagy akár a herendi művészetben.

A Herendi a kortalan szépség szimbóluma, melyet birtokolni kiváltság!

herend.com


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop