Herend és a Royal bébi

A várva várt eseményre, György Sándor Lajos kis herceg születésére a klasszikus Viktória minta egy új generációjával készült a Herendi Porcelánmanufaktúra. Az 1826-ban alapított, és máig kézműves munkával büszkélkedő manufaktúra termékei meghódították Amerikát, és a francia nemzetközi luxus szövetség is a tagjai közé választotta. Itthon is rangján kezeljük: egy sor megtisztelő cím mellett idén hungarikum lett a Herendi porcelán.

 

A Herendi Porcelánmanufaktúra jelenleg a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. 1826-os alapítása óta több jelentős világversenyen bizonyította, hogy helye van a luxusiparban. A manufaktúra 2001. év óta a Magyar Örökség része. A Herendi Közösség munkájának elismerését mutatja az is, hogy a New-York-i székhelyű Luxury Institute 2006. évi felmérése szerint Herend volt a legkedveltebb luxus porcelánmárka az USA piacán. 2011-ben a luxusipari vállalatokat tömörítő francia nemzeti luxus szövetség, a Comité Colbert tagjai közé választotta Herendet. A közel száz luxusmárkát összefogó szervezet tagjai közül Herend az egyetlen magyar cég. Magyarországon 2012. évben a MagyarBrands felmérés szerint Herend volt a legkiválóbb magyar márka. Az idei év megtisztelő elismerése, hogy a Herendi porcelán Hungarikum lett! Ezek a nemzetközi és hazai elismerések Herend elmúlt évekbeli kiváló márkaépítési politikáját igazolják.

Így nem csoda, hogy otthonuk berendezése, asztalaik ékesítése kapcsán uralkodók, államfők, filmcsillagok, vezető üzlet- és sportemberek, valamint a szépségre, értékre fogékonyak választják ezt a márkát.

Az 1851-es londoni világkiállításon a Kristálypalotában Viktória királynő tetszését is elnyerte az a bizonyos herendi minta, amit az ő tiszteletére azóta is Viktória mintának neveznek. Könnyed, játékos, pillangók és virágok alkotta motívumok jellemzik. Herend egyik legjellegzetesebb, legismertebb dekorja az angol királyi család kedvence lett. 2011-ben az újdonsült királyi pár, Vilmos herceg és Katalin hercegnő a Viktória minta egy felfrissült változatát kapta nászajándékba a manufaktúrától.
A várva várt eseményre, a kis trónörökös születésére a Petite Viktóra újragondolásával kedveskedik a Herendi Manufaktúra az ifjú párnak, ami Magyarország hivatalos ajándéka a királyi család legkisebb tagjának.

Herend a tradíció és innováció egyensúlyát valósítja meg, így lehet a XIX. századi Herendi hagyományokat a XXI. század világába átörökíteni.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop