Hazahozott világok, padlásból élettér

Számos stíluselem, több ország hangulata ötvöződik harmonikus egységgé a tetőtéri lakásban, amely a fiatal tulajdonos eddigi életének lenyomatát adja. Alapos tervezés, hosszas utánajárás és gondos kivitelezés nyomán alakult ki a mai élettér az egykori poros padlás helyén.

hazahozottvilagok 720

Amikor az ember a jövőjét tervezi, kardinális kérdést jelent a „hol laknék” és a „hogyan” mellett az is, hogy milyen megoldásokkal lehet leginkább spórolni, hogy a tovább érjen a takarónk…– akár úgy, hogy új funkcióval ruházunk fel egy padlásteret. Ezen gondolatmenet szerint pályázta meg vendéglátónk egy budapesti önkormányzat kiírását, amit el is nyert öt évvel ezelőtt – a testvérével együtt. A régi társasház tetőterében két azonos méretű lakást alakítottak ki, ám teljesen eltérő belsőépítészeti koncepcióval. Zsófi nem siette el az enteriőr kialakítását, hiszen az elmúlt években külföldi munkái miatt több különböző országban élt. Ezek hangulatát hazahozva a saját lakását gazdagította » vele: a konyhaszekrény mögötti falrész csempéjében spanyol érzés tetten érhető, angol hatást idéz a nappali és a zenesarok környéke, a hálószobát pedig Laoszból hozott párna ékesíti.

A lakás bruttó alapterülete 88 négyzetméter, ami papíron ugyan csak 66 – de a jól elhelyezett konyhapult teljes mértékben kihasználható (hátsó traktusa is titkos tárolóhelyeket rejt). Nagy álom volt a konyhasziget és a többfunkciós fürdőszoba, lábakon álló fürdőkáddal… hogy ne csak gyors zuhanyozásra legyen lehetőség, de teret adjon az időnkénti ellazuláshoz is. „Régi vágyam volt a duplaszárnyas hálószobaajtó is. A méretek miatt teljesen egyedileg kellett legyártatni – ahogy a lakásban nagyon sok más dolgot is. Szerencsére legtöbb ötletemet sikerült megvalósítani, amiben sokat segítettek a jó szakemberek – elsősorban a generálkivitelező, akinek nagy szerepe volt a gipszkarton térelválasztó falazatok kialakításában is.” – meséli vendéglátónk. Bár sokat gondolkodott rajta, hogy egy nagy nyitott teret vagy inkább több helyiséget alakítson ki, a végeredmény magáért beszél: praktikus helykihasználás mindenütt és jól elkülöníthető életterek jellemzik a lakást, amelynek apró vendégszobája akár dolgozó- vagy gyerekszobaként is funkcionálhat majd. Sokat segített az összhatás kialakításában, hogy volt idő hosszabban is érlelgetni egy-egy gondolatot. A sokadik csempeboltot végigjárva eszmélt rá Zsófi, hogy tulajdonképpen nem szereti a csempét, nem annyira természetes és túl rideg. Véletlenül fedezte fel a színes kavicsokat, amelyeknek tökéletes helyük lett a fürdőszobában. Így a zuhanyozó és a mosdó is segítenek felidézni a brightoni szép tengerparti élményeket, egyedi hangulatot kölcsönözve fürdőjének.

„Csak úgy lehet kevés pénzből jól kijönni, különösen, ha még egyedi és szép lakásra is vágyunk, ha van időnk átgondolni, sok lehetőséget megnézni, összehasonlítgatni… Mivel külföldről hazatérve még nem kezdtem itthon új munkába, volt időm utánajárni mindennek, ami szükséges is volt. Erre a mindennapos munka mellett nem lett volna energiám. Ezért is gondoltam arra, hogy hasznos lehet egy olyan szolgáltatás, ami éppen ezeket a terheket veszi le a lakásvásárlásvagy felújítás előtt állók válláról, és olyan ötleteket ad, melyektől egyedi és a lakó személyiségéhez illő lesz az élettér.” – számol be Zsófi a nemrégiben elindult vállalkozásáról.”

  

Saját lakásom építését és lakberendezését követően indítottam el a Sofistik Home szolgáltatást. Személyes konzultációt követően egyedi, minőségi és stílusos bútorokat és lakberendezési elemeket készítünk elérhető áron, hogy az otthon minden részletében a saját stílus köszönjön vissza.

hazahozott portre

Major Zsófia
lakástulajdonos


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop