Trend a belvárosban

Egy pici skandináv, egy csipetnyi glamour stílus jelenik meg abban a belvárosi lakásban, amelynek tulajdonosai nagyvonalú, exkluzív otthon tervezésébe kezdtek. A feladat nem volt egyszerű, az építkezés komoly bonyodalmakkal járt, a végeredmény azonban megért minden fáradtságot.

trendabelvarosban 720

Érdemes a klasszikus megoldásokhoz nyúlnunk, ha egy ízig-vérig exkluzív, hangulatában is belvárosi otthonra vágyunk. Ezt a receptet alkalmazták vendéglátóink, miután Budapest VI. kerületében, annak is a szívében megvásárolták a lakásukat. Szép, történelmi környezetben járunk, az egykori polgári ház légköre is ezt hordozza. A tulajdonosok (egyben a lakás megálmodói) arra voltak kíváncsiak, hogy kis alapterületen miként nyerhető nagyvonalú tér. Szerették volna a régi, polgári hangulatot visszacsempészni, de úgy, hogy mégis modern térbe ültessék.

Az 54 négyzetméteres, egyszobás lakás állapota az átvételkor nagyon leromlott volt, látszott rajta, hogy régóta nem viselték gondját, gépészete és az elektromos hálózat ugyancsak tönkrement. A tulajdonosok tudták, hogy a lakás felszabdalás útján jött létre, és hogy egy nagyobb térből választották le – ahogyan régen szokás volt –, de a legnagyobb problémák csak a bontás után derültek ki. Ekkor vált láthatóvá ugyanis, hogy a lefolyó magasabban van, mint a padlószint, ezért újra kellett tervezni a teljes belső kialakítást. A legnagyobb kihívás az volt, hogy a különböző padlómagasságú helyiségeket egy szintbe hozzák annak érdekében, hogy a padlófűtési rendszer kiépíthető legyen. Így került új helyre a konyha és a fürdőszoba is, és teljesen átalakult. A régi lakásból megőrizték és restaurálták a szép ablakkereteket és a nappaliba vezető tömörfa ajtót. A helyiségeket hófehér falak és világos laminált burkolat keretezi, amely kiemeli a színes bútorokat és a sokféle kiegészítőt. A koncepciót kitűnően tükrözi a nappali, amely egyszerre emlékeztet egy exkluzív lakásra és egy meghitt családi fészekre. A puha és mély, finom szövetű ülőfelületek, a design asztalkák, no és sok, különböző formájú lámpa, csillár, falikar mozgalmas képet ad. Mégsem zsúfolt a szoba, hiszen kevés bútor van, és kecses, könnyű szerkezetű minden elem. Ide helyezték el az étkezőt is: nem bonyolították túl a tervezők, hiszen egy üveglapos asztalt választottak, amit elegáns székek vesznek körül. A szobáról a nagyvonalúság, az életöröm jut eszünkbe, s ez az érzés a többi térben is folytatódik.

A konyha hófehér, modern, letisztult, a figyelem egyértelműen a csempékre irányul. A magas konzolasztal a glamouros tükörrel és az asztali lámpával feminin, kellemes, látványos, így ötvöződik ügyesen az előszobarész és a konyha egy térben. Ám, ha igazán szeretnénk a glamour hatása alá kerülni, a hálószoba garantálja ezt halványlila bársonytapétájával és bársony ágytakarójával, modern lámpáival. Innen már csak egy lépés a fürdőszoba, amely parányi mérete ellenére ugyanazzal az exkluzivitással szolgál, mint a lakás egésze. A nagyvonalú szemlélet és tervezés, a polgári életérzés a 21. században is beköltözhet a falak közé, még egészen kicsi alapterületen is.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop