Fekete, fehér, igen panel

A korántsem megszokott hangulatú 46 négyzetméteres panellakásban egy fiatal pár – lakberendező és asztalos – él. Kibontakoztatva kreativitásukat, olyan életteret hoztak létre, amelyben mindkettőjük stílusa finom egységben jelenik meg.

Amikor eljött a lakásvásárlás lehetősége, számomra is hihetetlen gyorsan, egy hét alatt megkötöttem a szerződést erre a zuglói, csendes, zöldre néző kis lakásra, amelyet először megtekintettem. A 46 négyzetméteres lakóteret nappali, háló-, gardróbszoba, valamint fürdő és konyha alkotja. Az ingatlan megfelelő műszaki állapotban volt, de a hő- és hangszigetelés érdekében beköltözéskor bejáratiajtó-, később ablakcsere történt. A falak szerencsés elrendezése miatt a lakás körbejárható, ami ad egyfajta szabadságot, így a funkciókat helyükön hagyva falbontásra nem is volt szükség. A belső tér stílusát az előző lakásból hozott, minimál jellegű bútorok adták, ám ezek színvilága idővel már nem illett az elképzeléseimbe, így „újratervezve”, az összes régi bútor, kiegészítő, falszín és padlóburkolat kicserélődött. A cél az volt, hogy világos, szellős tereket hozzak létre, ezért a falak mindenütt fehér színt kaptak, és a fürdőszobán kívül az összes helyiségbe hófehér laminált padlólap, illetve fehér bútorok kerültek. Ez már önmagában rendkívül világossá tette a lakást, így néhány falszakasz izgalmas fekete színt kaphatott.

Az eredetileg a lakás részét képező bükk színű konyhabútor megmaradt, azonban – hogy egységesebb képet mutasson – a munkapultot azzal egyező színűre cseréltettem, a csempére pedig könnyen tisztítható, praktikus, fehér üvegfalborítást kértem. Tudtam, hogy a panellakás ad egy bizonyos stílusbeli keretet, de a párommal szerencsére egyezik az ízlésünk, így nem volt nehéz megidézni a letisztult, északi formajegyeket, színes kiegészítőkkel fűszerezve. Az újonnan vásárolt vagy Miklós készítette egyedi tervezésű bútorokat régi, jellegzetes formavilágú, időtálló darabokkal párosítottuk, utóbbiak többsége az internetről került hozzánk. Az enteriőr semleges alapja engedi, hogy a dekoráció bármikor, kedvünknek megfelelően könnyen változtatható legyen. Úgy érzem, sikerült kialakítani a vágyott, otthonos légkört, és örömteli számunkra, hogy hangulata már másokat is elvarázsolt, mert akad még jó pár tervünk a jövőre nézve.

Otthonunk üzenetet hordoz személyiségünkről. Választhatunk bármilyen stílusirányzatot, az csak akkor telik meg igazán élettel, ha beleviszünk egy ránk jellemző pluszt, ami izgalmassá és egyedivé teszi az enteriőrt. feketefeherigenpanel portre
Tóth Judit
lakberendező 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop