Gyermekbarát minimalizmus

Fiatal vendéglátóink modern, ugyanakkor gyermekbarát, meghitt otthonra vágytak családi házuk építésekor. A megoldást a minimalizmusban találták meg, amelyet sok fénnyel, játékos ötlettel valósítottak meg a tervezők.

gyermekbaratminimalizmus 720

Álommunka volt – mondják szinte egyszerre a tervezők a tágas, minimalista, vidéki családi ház kapcsán. Az építkezés 2016 őszén kezdődött, a munkálatokba a belsőépítészek már a tervezéskor bekapcsolódtak, így a funkcionális térrendezés, az enteriőrök részletgazdag kialakítása mellett a ház külső arculatának, az utcafronti kerítés, valamint a kert formatervezésének koncepciója is egy kézben futott össze. Az építkezés gyorsan zajlott, 2017 karácsonyát már új otthonában tölthette a kisgyermekes házaspár.

A 150 négyzetméteres, nagy belterületű otthon kialakításakor a fiatal megbízók kérése az volt, hogy tágas, funkcionális terek, letisztult forma- és színvilág szülessen, de mindez élhető, minimalista stílusban. A tervezők, az Indi-Visual Design két munkatársa, Bátyi Mónika és Sipos Attila ezen felül szabadon ötletelhetett. A kivitelezést a megbízók irányították, akik a térrendezés, a színek, a stílus tekintetében rendkívül rugalmasak voltak, és a lakberendezők szinte valamennyi javaslatát elfogadták. A tér atmoszféráját meghatározzák a világos, természetes színek, ebbe ágyazták a bútorokat, a hightech elemeket. Az egyemeletes ház alsó szinte egy légterű, gyönyörű átkötések figyelhetőek meg a nappali, a konyha, az étkező között.
A kellemes érzés alapját elsősorban a minőségi padlóburkolat teremti meg, ehhez jönnek a modern bútorok: a kényelmes tört fehér kanapé, a fahatású televíziófal vagy a kényelmes étkezőgarnitúra. A sok puha szőnyegnek köszönhetően az elemek szinte lebegnek a térben. Több különleges megoldást is megfigyelhetünk, ilyen az egész enteriőrre jellemző álmennyezet, amelyben a természetes fényhőmérsékletű beépített led kábelek formabontó módon a fénycsatornák faburkolatának megvilágításával teremtenek egyedi hangulatot. A konyha a háziasszony birodalma. Kérnie sem kellett, a tervezők jól tudták, kisgyermekes anyukának sok hely kell, hiszen a csemete egész nap körülötte van, ezért ügyes megoldásokra volt szükség. Az egyedileg tervezett bútor könnyen nyitható, csukható, tisztítható.

A lakberendezők a kezdetekkor nagy hangsúlyt fektettek az akkor még karon ülő, mára igazi „hercegnővé” cseperedett kislány, Szonja szobájának téralakítására. Vidám, játékos hangulatú és tágas, sok tárolóelemmel kialakított teret varázsoltak, amely kis változtatásokkal kamaszkorig kitűnő birodalom lesz. Ahogyan a lakás egésze, ez a tér is jól kihasználható, kellemes és meghitt, így örömmel fogadták a család új tagját is, aki éppen az otthon átadásakor érkezett.

  

Az Indi-visual Design stílusa fi atalos, modern, minimalista enteriőrjeiket azonban élhető formában valósítják meg. Autonóm tervezők, de tökéletesen ügyelve a megrendelői igényekre, a környezet sajátosságaira és lehetőségeire.

gyermekbaratminimalizmus portre

Sipos Attila, Bátyi Mónika
belsőépítész, enteriőrtervező


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop