Modern eklektika

A 19. századi londoni viktoriánus sorház fiatalos, kényelmes és élhető lakása csak úgy tobzódik a színek, korok, stílusirányzatok jelenlététől, megannyi ötlete egy fiatal angol tervező kézjegyét dicséri.

moderneklektika 720

Az eredeti színekkel, exkluzív textíliákkal, retro és antik bútorokkal berendezett nappali és hálószobák láttán mindenkit más és más hangulat jár át. Falai sötétségét lehet szeretni vagy nem szeretni, de figyelemreméltó modernségét lehetetlen megkérdőjelezni. A fiatal tervező, Chantel Elshout karrierjét stylistként kezdte, a legnagyobb brit lakberendezési lapoknál dolgozott, majd profi konyhatervezőnek képezte át magát, lenyűgöző repertoárt produktálva dizájn konyhák terén. Innen fejlesztette magát tovább lakberendezővé. Legutolsó munkáinak egyike ez az emberi léptékű, mindenféle túlzásoktól mentes lakás a közepes méretű nappalival, konyhával, fürdőszobával, két hálószobával. Elshout egy olyan, a maga módján különleges enteriőrre törekedett, amely figyelembe veszi lakóinak napjaink kihívásaival teli életmódját. Esztétikus és kényelmes teret hozott létre a legújabb technikákkal és innovatív termékekkel. Megbízói kiemelt kérésére költséghatékony megoldásokat keresett, így a bútorok egy részét, mint a nappali türkiz foteljeit és a dohányzóasztalt régiségkereskedésekben találta meg, másokat, mint a led világítású könyvespolcot méretre készíttette. Egy légtérben az étkezővel, a praktikus és jól megtervezett dizájn konyhában okos térkialakításának köszönhetően könnyű dolgozni.

A majdnem fekete, hágai kék színárnyalatú (Farrow & Ball) nappali fala semleges hátteret biztosít a divatos ülőgarnitúrákhoz. Ez a szín Elshout kedvenc tónusú sötétkékje. „A sötét falakhoz elengedhetetlenül szükség van rengeteg természetes fényre, ami e délnyugati fekvésű szobánál adott volt. Amikor a fény jó szögből esik rá, nos, akkor varázslat történik!” – mondja a tervező. Az eklektikus teret elegánssá varázsolja a gyönyörű mívességű fehér díszléc és a kandalló, a sötét fal ellenében színt és üdeséget hoznak a szép kék fotelek, a sárgásszürkés tónusú díszpárnák, és megfűszerezi az enteriőrt néhány igazán nemes antik darab.

  

Számos portfóliával a háta mögött az enteriőrtervező szerint az otthonnak olyan harmonikus életteret kell nyújtania az ott élők számára, amellyel könnyen azonosulnak. Projektjeire a hivalkodástól mentes, gyönyörűen összecsiszolt enteriőrök jellemzők.

moderneklektika profile

Chantel Elshout
www.chantelelshout.com


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop