Lila akácok árnyékában

Párizstól alig egy órányira, szép francia vidéken lehelt új életet egy eredeti kőházba a fiatal lakberendezőpáros, hozzásegítve a háromgyermekes családot boldogságuk kiteljesüléséhez.

lilaakacokarnyekaban 720

A napóleoni kastélyáról híres Fontainebleau melletti vidéken vásárolt „második otthont” a háromgyermekes házaspár, és bízta meg teljes felújítással a dinamikus francia lakberendező párost. A Cocottes Studio-ra többek között azért esett a választásuk, mert letisztult vonalaikkal és a finom fények játékával hihetetlen hatást varázsolnak a legsötétebb helyiségekbe is. Költségkímélő, viszonylag egyszerű elemekkel szeretnek dolgozni, ám nem félnek az erősebb színektől és motívumoktól sem, amelyek meghatározzák a teret. A tulajdonosok, Jacques és Geneviève részéről az volt az elvárás, hogy a ház inspirációs forrást jelentsen számukra, ahol megvalósíthatják sokfelé ágazó művészi jellegű projektjeiket, emellett hétvégente rendszeresen itt pihennek, kapcsolódnak ki, szeretnek főzőcskézni és kertészkedni is.

S hogy milyen állapotban is volt a 270 négyzetméteres ház, amikor megkezdték a felújítást? Morgane elmondása szerint teljesen elhagyatottan, rossz állapotban várta sorsát, újra kellett gondolni szerkezeti elrendezését, funkcionálisabbá, modernebbé téve, a sötét tereket pedig világossá, otthonossá varázsolni. A felújítás a nagyobb szerkezeti munkákkal kezdődtek: a külső kőfalak, ablakok és a tető konzerválásával, a belső válaszfalak nagy részének lebontásával, végül következett a padló felújítása. A lakberendezést illetően a tervezők elgondolása a letisztult stílus volt, azaz nemesebb anyagokkal dolgoztak, itt-ott beékeltek egy meghatározó színt, egy-egy trendi motívumot, kerülve azonban a túlzásokat. Elvégre is a vidéki hangulathoz nem illik egy dominánsan extrém enteriőr. Minden helyiség tartogat némi meglepetést, a klasszikusabb nappali kontrasztban áll a fürdőszoba kissé rokokós hangulatával, az egyéni szabású konyhabútorral például négyzetmétereket nyertek, nem került túl sokba, mégis nagy hatású.

A Cocottes Studio sikere abban is rejlik, hogy nagyon odafigyelnek megbízóik igényeire. „A maximális kommunikáció az első annak érdekében, hogy jobban megértsük az ügyfél várakozásait, világát, megismerjük családja szokásait, igényeit, életmódját, hiszen ezek bírnak elsődleges fontossággal.” – mondja Morgane. „Mindezeken kívül meg kell hagyni a tereknek, hogy azok kifejezzék önmagukat, hangsúlyozva legerősebb pontjaikat, úgymint fényerő, anyagok vagy térfogatok” – teszi hozzá Alexandra. A színekkel kapcsolatban azt a tanácsot kapjuk tőlük, hogy nem árt velük óvatosan bánni, mert hamar meg tudja unni az ember.

  

A Cocottes Studio baráti párosát a formatervezés és a lakberendezés iránti szenvedély köti össze. Az Alexandra Boullé és Morgane Claoué alkotta duó hasonló megközelítést alkalmazva teremt személyre szabott élettereket.

lilaakacokarnyekaban portre

Cocottes Studio
Architecte d’intérieur à Paris

www.cocottestudio.com


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop