Luxus és otthonosság Pécsett

Radnai Yvette lakberendező nem mindennapi feladatot kapott Pécs belvárosának családi házas övezetében: alakítson ki egy különleges, magával ragadó hangulatú otthont, amelynek elegáns enteriőrjei minden kényelemmel kiszolgálják az átutazókat, és később a tulajdonosokat is.

luxusesotthonossagpecsett 720

A megbízás egy ’60-as évekbeli utcafronti ingatlan felújítására szólt, amelyet úgy kellett kialakítani, hogy a tulajdonos exkluzív szállásként hasznosítja, majd pedig saját otthonként használja. „Azonnal tudtam, amikor először beléptem ide, hogy milyen hangulatú enteriőrt szeretnék kialakítani. Súgtak a falak.” – meséli Yvette – „Tudtam, milyen stílusú bútorokat, milyen összképet szeretnék majd látni, és a letisztultság mellett a glamouros életérzést is be akartam csempészni. Ezért dolgoztam magasfényű bútorokkal, csillogó üvegfelületekkel.”

A világos előszobából azonnal rálátás nyílik az éjkékre festett étkező-társalgóra: a merész színválasztás abszolút nyerőnek bizonyult:, mert elegáns, reprezentatív hangulatot varázsol, amelyhez hozzátartozik a gondosan megtervezett hangulatvilágítás, a fém- és üvegfelületek csillogása, a szófa anyagának bársonyos, finom tapintása. Az étkező, társalgó összeköti a lakás összes helyiségét, és innen nyílik többek között a nappali, sok fényt beengedő ablakaival. A tervező számára nagyon fontos volt a világítás gondos megtervezése, és a textíliákkal, kiegészítőkkel való játék. „A kedvencem az étkező kékje, ami visszaköszön a konyhában is, valamint a csillárok és függesztékek, amelyek a lakás ékszereivé váltak.” Visszafogott eleganciát képvisel a hálószoba, fürdőszoba és a konyha is. Utóbbiban a sötétkék szín feltűnik a konyhapult felső elemében, összekötésként az étkezővel, s bár a konyhában is tetten érhető a csillogó glamour hangulat, ez nem csupán egy látványkonyha, bármilyen főzési igényt kiszolgál. A fürdőszoba világos csempéinek hála a tér szűkössége nem érzékelhető, a helyiség tágasnak hat, az eleganciáról pedig a fehér felületen futó ezüstszálak, vonalak és a szürke csillámos üvegmozaik gondoskodik. Érdekessége a konyhával közös tolóajtó, amely egy meghosszabbított sínen fut: az egyedi készítésű fa ajtó szükség szerint a konyha, a fürdő, illetve mindkettő nyitására-zárására alkalmas. A társalgóból nyíló hálószobára ismét csak a kényelem, a harmónia jellemző, a világítás tervezése itt is azonnal szembeötlő. Az üveg- és tükörfelületek hidegségét hatalmas szövetágytámla és a gazdag textíliahasználat teszi meleggé, garantált pihenést nyújtva.

Végigjárva a lakás összes helyiségét, egyetérthetünk a tervezővel, Radnai Yvettel, aki egyedi módon ötvözte a luxusérzetet az otthonosság bájával, s aki így vall munkájáról: „Ez a lakás kortalan eleganciát képvisel, modern, elegáns, mégis otthonos… Kicsit olyan, mint Pécs!”

  

Célom a megbízók érzéseinek formába öntése, a tér életre keltése. A kiindulópont a lakók egyénisége, ízlése, életvitele. Szeretem az egyszerűt, a hívogató, meleg otthonokat, kerülöm a túlzásokat, és hiszem, hogy a kevesebb mindig több.

luxusesotthonossagpecsett portre

Radnai Yvette
lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop