Tiszta vonalak

A helyiség, amely csak a miénk. Ahová nem szívesen engedjük be vendégeinket, még családunk tagjait sem. Otthonunk egy zuga, ami a pihenést, ellazulást, feltöltődést szolgálja. Egy olyan intim szféra, ami barátságos, meghitt, meleg, de ingerszegény hangulatával értünk van, kényelmünket szolgálja.

 

 

 

tult vonalvezetés, ötletes tárolóhelyek, természetes textíliák és egy-egy minőségi műtárgy elhelyezése – ez jellemzi az évszak hálószobadivatját. Most nem a méreteken, hanem a kényelmen van a hangsúly. Aki teheti, közvetlen kapcsolatú, átjárható gardróbszobával egészíti ki a hálót. Ismét divatos ugyanis az úgynevezett „en-suite” fürdő, amelybe közvetlenül a hálóból léphetünk be.

 

A stílusok között töretlenül hódít a minimál és az art deco. Ezek mellett lehetünk bátrak a színekkel. Falszínnek használjunk fehéret – a törtfehéren át a tojáshéjig -, visszafogott barnát, bézst, szürkét, esetleg világoskéket. Az energikusabb színeket és mintákat azonban hagyjuk meg a textíliáknak. Az egyszerű geometrikus mintájú textilek mellett továbbra is hódítanak az egzotikus selyem- és szaténanyagok, vibráló, tüzes színekben.

 

A padlóra faborítás kerül, a legnépszerűbbek a meleg árnyalatú egzóták: a teak, a kávébarna csíkos zebránó, a vörösesbarna merbau, a natúr tölgy, az amerikai dió, valamint a sötét wenge. Ezt egyre gyakrabban társítják kőrisbetéttel, mintegy kijelölve az egyes funkciók területeit.

 

A klasszikusabb megoldások kedvelői előnyben részesítik a cseresznye- és a tölgybútorokat. Ezek a romantikus hangulat megvalósításához is jó hátteret biztosítanak, elviselik a virágmintákat, a csipkét, a bársonyt, a selymet.

 

Társíthatunk hozzájuk rézlámpákat, kárpitozott bútorokat, aranyozott keretes festményeket. A modernebb, fiatalos, minimál lakásba wenge illik, hisz ennél a felületnél fontos, hogy a tárgyak, bútorok formavilága kapjon nagyobb hangsúlyt, és nem a minták, színek. Bár a még mindig divatos retro stílusnak is megfelelő hátteret biztosít, jól illik hozzá a bőr, az üveg, a króm, a szatén, a selyem. Kortalan az egészen világos juhar, amely pasztellszínekkel (szürke, kék, zöld) kombinálva elegáns, könnyed hatást kelt.

 

A multifunkciós tárolók nemcsak az ágynemű elhelyezésére alkalmasak, de lábtámlájuknál cd-knek, magazinoknak és könyveknek is juthat hely. Az ágyvég meghoszszabbítása és kiszélesítése térelválasztóként is funkcionálhat, ami garzonok esetében nagyon praktikus megoldás. Az ágytámla köré azonos színben polc, illetve szekrény is kerülhet, így beépítve a fekhelyet.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop