Legszemélyesebb terünk, a hálószobánk

Amikor korunk progresszív térformálása áttörte a falakat, és a jól áttekinthető, világos, nagy terekben a korábbinál jóval rugalmasabb funkciócsoportok jöttek létre, a hálószobára is új jövő virradt. A korábbi alvóhely és a múltban gyakran a lakás egészen más szegletében elhelyezett fürdő összeköltözött. Az eredeti rendeltetés új tartalmakkal bővült a relaxáció és az intimitás iránti igények kielégítésére.

 

 

A háló eleganciája végre a fehér csempés ruhájából kilépő fürdőre is kiterjedt. Élvezhetjük, ahogyan a két szorosan összefonódó funkció ékszerfinomságú burkolatok, mívesen megmunkált faktúrák és nemes anyagok összhangjával egészítik ki egymást. Kettejük összekapcsolódása alkotja – akár egy helyiségben találhatók, akár időlegesen összenyitva – a lakás legintimebb zugát. Valóságos pihenőhely született az elszigetelődés nyugalmával, ahol az ember a ruháival együtt minden szerepétől megszabadulhat.

 

A KREA Művészeti Iskola lakberendező és enteriőrtervező szakos hallgatóinak munkái példázzák, hogyan alakulnak ki a hagyományosan alvó- és tisztálkodó helyiségek összeolvadásából minden igényt kielégítő attraktív terek.

 

 

Várkonyi Vivien padlástérbe helyezte a háló és fürdő funkciót. A tartószerkezethez idomulva, annak karakterét hangsúlyozva rendezte be a teret. Térszervezése egyszerre praktikus és szofisztikus.

 

 

Ebinger Zsuzsa hatalmas, világos térben mutatja meg a háló és a fürdő nagyvonalú összekapcsolódását. A mosdó és a kád bútor jelleget ölt, hogy az impozáns hálónak része lehessen.

 

A dizájn tiszta vonalaival társul a fürdő eredendő lírája, amely a víz, a nyugtató finom gőzök és gyógynövények együttes hatásának élményét kínálja.

 

 

Mótusz Melinda rusztikus fagerendák közé, meleg barna hajópadlóra helyezte a nyugalom szigetét. A színeiben tradicionális berendezés tisztaságot és egyszerűséget sugall, amelyet tovább fokoz a természetes anyagok lüktetése is. A fehér ágytakaró és párnák hímzett felülete idézet a múltból.

Fábián Katalin szellemesen választotta szét a különböző funkciókat egy téren belül. Két henger formában, két önálló kis helyiségben kapott helyet a tusoló és a vécé, bidé. A szuverén plasztikaként megjelenő hengerek között találjuk az ágyat és a lekerekített sarkokban a különleges, íves formára kiképzett mosdókat.

Hermann Zsófia fürdőszobája extrém, abszolút női budoár. Arany- és üvegmozaikokkal burkolt falai ékszerdobozra emlékeztetnek, a szalonokba illő kristálycsillár pedig fokozza az artisztikumot.

A tervek jól mutatják, hogy a nyugodt pihenés, a kiegyensúlyozott reggelek és esték érdekében a lakás legintimebb és legszemélyesebb terét személyiségünknek és ízlésvilágunknak megfelelően formálhatjuk.


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop