Engedjük be a fényt!

A fény az ember éltető eleme, ezért nem kell hosszan magyarázni, miért is jó, ha minél többet engedhetünk be otthonunk falai közé. Azt persze mindannyian tudjuk, hogy a természetes fény csak bizonyos napszakban jut lakásunkba, de ez minél több, annál kevesebb szükséges a mesterségesből. Így nemcsak közérzetünk javul, de költségeink is jelentősen csökkennek. Engedjük hát be a legtöbb fényt élettereinkbe, és élvezzük áldásos hatását!

engedjukbeafenyt 720 HOUSE BEAUTIFUL 

Beltéri üvegfalak
A beltéri üvegfalaknak számtalan előnye van. Segítenek a hő- és hangszigetelésben, nem akadályozzák a fény áramlását az enteriőrben, leválasztanak funkciókat anélkül, hogy sérülne a térélmény, ellentétben a téglafalakkal, nem juttatnak nagy mennyiségű vizet a lakásba és az épületszerkezetekbe, így akár egy nap alatt készen vannak festéssel együtt, végül, de nem utolsósorban, remek dizájnelemeivé válnak otthonunknak.

engedjukbeafenyt 1
COPENHAGEN WILDERNESS

TÖBB FÉNY, KEVESEBB ÁTLÁTHATÓSÁG
Még a födémeket is áttörhetjük üvegfelületekkel a plusz fény érdekében. Amennyiben viszont olyan helyiséget választunk le, ahová nem szeretnénk, hogy belássanak, lehet az üveget „homokfújni”, „savmarni”, vagy egyszerűen mintás üveget választani.

engedjukbeafenyt 2
DULUX

 Homlokzati nyílászárok 

A legtöbb fény értelemszerűen a homlokzati nyílászárókon keresztül érkezik, legyen a fal függőleges, vízszintes vagy éppen ferde. A bemutatott képek remek példák a fény bejuttatásának maximalizálására. Amennyiben fontos a panoráma, lehetőség szerint osztás nélkül tervezzük meg az üvegfelületeket, de ha némi játék belefér, nagyon izgalmas, hangulatos megoldásokkal is öltöztethetjük házunkat.

KÜLSŐ ÁRNYÉKOLÁSSAL
A függönymentes lét évek óta divat hazánkban, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy semmilyen árnyékoló nincs üvegfelületeink előtt vagy mögött. Energetikai szempontból sokkal hatákonyabb a külső árnyékolás, ráadásul gondolkodhatunk zsalugáterben, zsaluziában, rolettában, napellenzőben, napernyőben és természetesen redőnyben is.

engedjukbeafenyt 3 
EMILY HENDERSON

Extra nyílászárók
Időnként csak ferde fal- vagy tetősíkokon, illetve mennyezeten keresztül tudjuk bevezetni a fényt. Ilyenkor a tetősíkba integrálható nyílászárók vagy a fényalagutak segíthetnek a fény bejuttatásában. Természetesen a tetőtéri nyílászárók esetében még inkább oda kell figyelni az árnyékolásra, de komplett rendszerek esetében ez nem okozhat gondot.

 

engedjukbeafenyt 4 
VELUX

KÜLÖNLEGES FORMÁJÚ TEREK
Manapság már semmi sem gátolhat meg bennünket abban, hogy összenyissuk a természettel otthonunkat, legyen szó bármilyen furcsa alakú felületről is. A terasz vagy kert nélküli lakások esetében praktikus, akár még erkéllyé alakítható nyílászárókban is gondolkodhatunk.

engedjukbeafenyt 5 VELUX

Belső árnyékolással
Bár mostanra már tudjuk, hogy trendi a függöny nélküli lét, a legtöbben ragaszkodnak hozzá, hiszen öltözteti az ablakot, dekorálja a teret a belső árnyékolás. A külső árnyékolókhoz hasonlóan számtalan típusból választhatunk, kezdve a klasszikus függönyön át a rolóig, római rolóig, a beltéri spalettán át egészen a reluxáig, a rolettáig, a pliszé árnyékolóig vagy a szalagfüggönyig.

engedjukbeafenyt 6
FRAHER AND FINDLAY

ROLÓ VAGY RÓMAI ROLÓ
A roló formájából adódóan leegyszerűsíti a teret, így inkább modern lakásokba javasolt. A római roló egy kicsi romantikát csempész a térbe, ezért inkább eklektikus, rusztikus stílushoz illik, de a modern lakásokat érdekesebbé varázsolja, ezért számoljunk vele!

engedjukbeafenyt 7
HEPHAISTOS

engedjukbeafenyt 9 
KRONFOTO

TOP 5 TREND

engedjukbeafenyt 8

  • A BELTÉRI ÜVEGFALAKAT, TÉRELVÁLASZTÓKAT nem csak fekete keretekkel, osztásokkal képzelhetjük el! Sőt, igazi osztásokra sincs feltétlenül szükség, az üvegbetétet pedig mintázhatjuk, színezhetjük vagy cserélhetjük sima vagy bordázott plexire is, így érdekessé, izgalmassá, némileg szeparáltabbá válik a tér.
  • A FÉNYALAGUTAK nappali világosságot varázsolnak a térbe, de nem kell megijednünk attól sem, hogy sötétedés után vakoskodni kell, mert ezekbe fényforrás is integrálható, így egyszerű lámpaként is funkcionálnak.
  • AMENNYIBEN ELTÉRŐ FORMÁJÚ, díszítettségű ablakaink vannak, érdekes megoldás, ha az egyszerűbb nyílászárókra függönyöket teszünk, míg a különlegesebbek saját szépségükben díszítik az enteriőrt.
  • AZ ÜVEGFELÜLETEK FÓLIÁZÁSA is mind hatékonyabbá válik. Egyre jobb az UV-szűrési és a hővisszaverési képességük az új generációs védőfóliáknak.
  • IGAZÁN KÜLÖNLEGES látványt eredményez, ha az ablakokra függönyt és spalettát is teszünk.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop