Nappali – a közösségi tér lelke

A nappali minden otthon központi tere, itt töltjük el a legtöbb időt a családdal, főleg, ha konyha- és étkezőfunkciók is csatlakoznak hozzá. Ezért egyes üzletek, intézmények, bankok is úgy rendezik be vendégfogadó tereiket, mintha csak egy privát nappaliban lennénk, hogy az ügyintézés során kimondottan otthonosan, kényelmesen érezhessük magunkat. Nézzük hát, mitől is trendi napjaink nappalija!

nappaliakozossegiter 720

 

Falikép, mint dekor
A faliképek ősidők óta otthonaink falait díszítő, alapvető dekorációs elemek. Továbbra is hódítanak a szabályosan vagy random módon elhelyezett, több darabból álló képkompozíciók, illetve örök divat a soha meg nem unható, egy darabos verzió. Mindegy is, melyik megoldást választjuk, hiszen a képek remek fókuszponttá tesznek egy-egy falfelületet, főleg, ha a hátterét szolgáltató fal is hangsúlyos tapétát vagy izgalmas festést kap.

nappaliakozossegiter 1
HEPHAISTOS

 

Mit, mivel?
A kanapé és dohányzóasztal párosa nélkülözhetetlen eleme a nappalinak. Kiválasztásukra érdemes nagy hangsúlyt fektetni: betervezhetünk stílusukban azonos vagy épp meghökkentően különböző darabokat is, és ha elegendő helyünk van, betehetünk akár két különböző dohányzóasztalt is, mint ahogy a kanapénk mellé is társíthatunk eltérő stílusú foteleket, puffokat.

nappaliakozossegiter 2
DULUX

Kandalló a nappaliban
Bár az új fejlesztésű bioetanol-, gáz-, illetve elektromoskandallók háttérbe szorítják a hagyományos tüzelésűeket, a kandalló, mint hangulatelem, stílustól függetlenül továbbra is hódít sok otthonban. Dekorációs célból ráadásul azok a típusok a legpraktikusabbak, amelyek nem sugároznak hőt, mivel így egész évben használhatók.

nappaliakozossegiter 3
BEVLO

Plusz funkciók
Sok háztartásban fordul elő, hogy egy helyiségbe egynél több funkciót kell betervezni. Gondolhatunk egyrészt a már általánossá váló egy térben elhelyezkedő nappali, étkező és konyha hármasára, illetve az e funkciók mellé társuló továbbiakra is. Ez lehet egy aprócska dolgozó- vagy hobbisarok egy félreeső szegletben vagy éppenséggel a lépcső alatt, de nappalinkat akár használhatjuk biciklitárolónak is, hiszen egy tisztán tartott kerékpár a szoba különleges ékessége, dizájneleme is lehet.

nappaliakozossegiter 4
BEN EDWARDS ARCHITECT

nappaliakozossegiter 5

IKEA

 

TOP 5 TREND

nappaliakozossegiter 6

  • 90 SZÁZALÉK FEHÉR, 10 SZÁZALÉK SZÍNES ELEM: szerelhető ezek az arányok jellemzik az egyik 2019-es divatirányzatot a lakberendezésben.
  • SZÍNEK TEKINTETÉBEN divatos a mélyzöld, a ködös kék, az optimista sárga, a lágy terrakotta, a vibráló citrus és aqua, a pasztell rózsaszín, a tompa lila, a bogyós gyümölcsök színei, a fehér, a szürke és a krémes árnyalatok.
  • A KÜLÖNBÖZŐ IRÁNYZATOK visszafogott és/vagy vibráló színei mellé a virágminták, a természetes fa és a műanyag bútorok, a kézzel készült kiegészítők, a merész mintájú csempék, illetve a rojtok és bojtok társulnak.
  • AZ ELEGÁNSABB HATÁS elérése érdekében divatossá váltak a falon megjelenő lécezések, kazettázások, amelyek gyakran egészen a mennyezetig érnek.
  • A NATÚR FA, A BETON vagy éppen az OSB meghatározó felületei továbbra is hódítanak, illetve egyre nagyobb ütemben terjednek a vinyl melegpadló-burkolatok is.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop