Kreatív lépcsők és tetőterek

Napjaink új építésű lakóparkjaiban, ikerházaiban, sorházaiban gyakran kicsik az egyes lakószintek alapterületei, és a kis életteret a lépcsőház tovább csökkenti. Akár új építésű, akár régebbi kétszintes, tetőtéri ferde falakkal tarkított otthonunk van, semmiképp se essünk kétségbe! Ne érezzük úgy, hogy szűkös az otthonunk, nem elég a tér, mert számtalan praktikával kényelmessé tudjuk varázsolni egyes helyiségeinket.

kreativlepcsokestetoterek 720

 

Tetőtéri konyhák
Amennyiben a parapetmagasság eléri a 85- 90 cm-t, akár a tetőtéri ferde falak alatt is kialakíthatunk kényelmes konyhát. A tartógerendák sem okoznak gondot ügyes tervezés esetén. A felső szekrények száma ilyen esetekben ugyan jóval kevesebb lehet, de a ferde nyílászárókon beözönlő fény kárpótolhat mindezért.

Maximális helykihasználás
Kis alapterület esetén több funkció is kerülhet egy légtérbe a konyhával, úgymint étkező, nappali, de akár még a hálószoba is!

kreativlepcsokestetoterek 1
CACTUS KITCHEN

 

Konstruktív megoldások
A látszó épületszerkezetek, a tereken átívelő függőleges és vízszintes osztások, a nyersen maradó alapanyagok és a különleges tervezési bravúrok mind-mind elterelik a figyelmet a helyszűkéről. Az igazán apró alapterületű helyiségek akár faltól falig is bebútorozhatók. Az izgalmas, látványos megoldások segítségével a teret maximálisan ki tudjuk használni, és az átláthatóság is biztosítható, ami optikailag szintén növeli a teret.

kreativlepcsokestetoterek 2
PHOEBE SAYSWOW ARCHITECS

Kreatívan a tetőtérbe
A szűk lépcsőházak és a kis alapterületen elhelyezett lépcsők kényelmesebbnek tűnnek, ha a lépcsők építészetileg vagy vizuálisan érdekesek, karakteresek.

kreativlepcsokestetoterek 3
STUDIO MIEKE MEIJER

Ferde falak alatt
Mutassuk meg az épületszerkezeteket, a látszó gerendákat, emeljük ki a szabálytalan alakú falakat, tegyük hangsúlyossá a ferde mennyezeti szakaszokat, használjunk érdekes színeket, formákat, mintákat!

Hátrányból előny
Bár a bútorozható falfelületek egyértelműen szerényebb számban vannak jelen a tetőtéri lakásokban, de egyáltalán nem lehetetlen küldetés az ergonomikus elrendezés megvalósítása, és használati tárgyaink praktikus elhelyezése. Ráadásul a kis alapterületű lakások legnagyobb erénye, hogy nem halmozzuk tele felesleges tárgyakkal, bútorokkal. Mindig csak annyit tervezhetünk be, amennyire feltétlenül szükségünk van nekünk és szeretteinknek.

kreativlepcsokestetoterek 4
DULUX

kreativlepcsokestetoterek 5

IKEA

 

TOP 5 TREND

kreativlepcsokestetoterek 6

  • KONZOLOSAN FALRA szerelhető nyitott polcokkalkönnyedén követhetők a szabálytalan alakú bútorozható falfelületek.
  • DIVATOSAK A LAKATOSSZERKEZETŰ, pusztán fémből készült, különleges formavilágú lépcsők. Kevéssé bevállalósoknak némi fával kombinálva javasolt, úgy kevésbé ipari hangulatú.
  • A LÉPCSŐK HOMLOKLAPJÁNAK színesre festése, tapétázása, csempével való burkolása mind-mind barátságosabbá, otthonosabbá teszi lépcsőházunkat.
  • A SZÍNÁTMENETESRE FESTETT FAL vagy a faltörésig színezett burkolt felületek szabályosabbá teszik a teret, főként, ha a törésvonalon ledfényt vezetünk körbe.
  • AMENNYIBEN VAN SZABÁLYOS, téglalap alapú falfelületünk is, tegyünk rá posztertapétát vagy egész falat beborító tükröt, ezáltal sokkal tágasabbnak tűnik majd a tér.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop