Év háza-pályázat 2019

Helytakarékos megoldás: keskeny mosogatógép
“Zöld építés” podcast
Pánikvásárlások az első negyedévben

2019. június 14-ig nyújthatják be munkáikat családi házak, kis társasházak, illetve középületek tervezői a 2019-es Év háza-pályázatra. A legrangosabb hazai, független szakmai pályázaton a két kategória egyenként 500 000 Ft fődíja mellett idén több különdíj is gazdára vár.

evhazapalyazat2019 720

Az Év háza pályázat mára a magyar építészeti közélet részeként, annak legjelentősebb szervezeteinek és szövetségeinek a támogatásával, valamint a legelismertebb építészek zsűriben való közreműködésével 10. alkalommal keresi a példamutató építészeti teljesítményeket – 2019-ben a családi ház és kis társasház kategória mellett ismét középület kategóriában is. A díj mára a legismertebb és legszélesebb körben érdeklődésre számot tartó építész szakmai elismeréssé vált.
„A tavalyi év talán legörömtelibb mozzanata a tovább növekvő szakmai színvonal és az új középület kategória bevezetése mellett az a jelentősen erősödő érdeklődés és együttműködési szándék, amit tapasztaltunk, tapasztalunk. Igaz ez a szakmai és civil oldalra egyaránt. A meghívások, megkeresések száma és jellege mutatja a pályázat erejét és hatását. Ez nekünk a legfontosabb.” – értékelte a 2018. évi pályázatot Szoják Balázs, nívódíjas építész, a pályázat kurátora.
Az országos, nyílt és nyilvános Év háza-pályázaton idén ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a maximum 4 lakásos lakóépületek, illetve a középületeket is górcső alá veszi a neves zsűri. A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek mind esztétikai, mind környezeti, mind pedig gazdasági szempontból példaértékűek. Az Év háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad.
A pályázat szakmai partnerei évek óta a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a BM Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkársága, valamint a Magyar Művészeti Akadémia.
Az Év háza bíráló bizottsága az elmúlt években a fődíj mellett külön elismeréseket adhatott át, így például évek óta egy-egy épület tervezője a Magyar Építész Kamara, valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját nyerheti el. 2015-től a díj egyik támogatója, idén pedig másodszorra a családi ház, kis társasházak kategória főtámogatója a Xella Magyarország Kft. jóvoltából talál gazdára a „Zöld ház-energiahatékonyság” különdíj, illetve a 2017-ben támogatóként csatlakozott Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft. idén a középületek kategória főtámogatójaként különdíjat ajánlott fel. További különdíjakat oszthat ki a zsűri a a Meva Zsalurendszerek Kft. jóvoltából.

Határidők, dátumok
A pályaművek beadása: 2019. június 14. 16 óra
Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2019. október 4-én
A pályaműveket elektronikusan a www.evhaza.hu weboldalon lehet benyújtani!

Zsűri tagjai 2019-ban
Elnök: Dévényi Sándor DLA, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke
Társelnökök: Krizsán András DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, Dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke, Szoják Balázs, építész, az „Év háza” díj kurátora
Tagok: Tóth Balázs, építész, az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője, dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési Tanszék ny. egyetemi docense

2018-ban Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek:

 • Anthony Gall
 • Callmeyer László
 • Szabó Levente DLA
 • Vasáros Zsolt DLA
 • Zakariás Attila

Védnökök
Magyar Művészeti Akadémia, Magyar Építész Kamara, Magyar Építőművészek Szövetsége

www.evhaza.hu

 

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop