Könnyen élhető konyhák és étkezők

A mai trendeket követő konyhákat és étkezőket leginkább a „kaméleon hatás” jellemzi. Ez nem jelent mást, minthogy a főzés és étkezés tere igyekszik belesimulni a nappali enteriőrjébe. Stílusa így mindig attól függ, hogy milyen a lakás többi része. Lehet elegáns, lehet galériaszerű, mint egy szalon, lehet természetes, mint egy kert vagy akár szigorú, mint egy iroda. Konyhánknak és étkezőnknek idén csak a képzelet szabhat határt!

konnyenelhetokonyhak 720

 

Konyha, szigettel
Az interneten található milliónyi pazar konyha képe láttán egyre többen kapnak kedvet egy ütős konyhasziget betervezéséhez. Az sem baj, ha sem színben, sem stílusban nem egyezik meg a sziget a konyha többi részével. Mivel egy térben álló bútordarabról beszélünk, így logikus, nem feltűnő anyagokban kellene gondolkodnunk – hogy minél tágasabbnak tűnjön a tér –, ám a gyakorlatban egyre inkább a feltűnő, kimondottan izgalmas látványvilág elérése a cél.

konnyenelhetokonyhak 1
NEOLITH

 

Zöld konyhák
A zöld szó ez esetben egyszerre értelmezendő a szó klasszikus és átvitt értelmében. Divatba jönnek a zöld különböző árnyalatai, mind a falon, mind a bútorokon, mind a konyhagépeken. A frontokon a fényes és matt, élénk és tompa, sötét és világos árnyalatok egyaránt hódítanak. Bátortalanabbak textilekkel és növényekkel vihetik be ezt a színt konyhájukba és étkezőjükbe.

Környezettudatosság
A zöld szín használata mellett a zöld gondolkodás, a környezettudatosság is egyre nagyobb hangsúlyt kap a lakberendezésben. Nemcsak a szelektív kukák kerülnek be a konyhákba, hanem a bútorok összetevői is egyre gyakrabban készülnek újrahasznosított anyagokból.

konnyenelhetokonyhak 2
POLI-FARBE

Konyhák és étkezők feketével
Amennyiben elegendő természetes és mesterséges fény áll rendelkezésre, és kellően bátrak is vagyunk, „fessük” feketére az egész konyhát: a bútort, a falat és akár a burkolatot is. Kevésbé bevállalós olvasók pedig próbálkozhatnak egy-egy fekete konyhagéppel, fekete elszívóval, fekete textilekkel vagy néhány fekete világítótesttel. A fekete-fehér mintás burkolatok, szőnyegek vagy tapéta pedig üde „színfoltjai” ezeknek a színtelen helyiségeknek.

konnyenelhetokonyhak 3
IKEA

Stílusos étkezők
Az étkezőkben és konyhákban mind gyakrabban hiányzik a burkolatváltás, ami elősegíti a két helyiség tökéletes összehangolását. A melegpadlók, vízálló laminált padlók és vinylek tovább erősítik az egyterű konyhák és étkezők szobahatását. Sokszor ez a burkolat a falra és a cseppfalra is fölmegy. Amennyiben pedig a hidegebb összhatásért rajongunk, de van padlófűtésünk, úgy műgyanta, beton vagy kőporcelán lapokban is gondolkodhatunk, amit azután meleg színekkel, tarka mintákkal tompíthatunk.

konnyenelhetokonyhak 4
BOCONCEPT

konnyenelhetokonyhak 5

HEPHAISTOS

 

TOP 5 TREND

konnyenelhetokonyhak 6

  • A LEGÚJABB TENDENCIA megtölti színekkel és élettel a tereket. Vége a szürke uralmának, és a fehér szekrények ideje is lejár. Mostantól feketében, kékben, zöldben és a gesztenye árnyalataiban is pompázhatnak ezek a helyiségek.
  • EGYRE FONTOSABBAK AZ ÖKO alapanyagok és a szelektív hulladékgyűjtés.
  • A ROZSDAMENTES ACÉL GÉPEKET a luxus konyhagépek, a konyhai felső szekrényeket pedig az üres falak váltják fel.
  • EGY IGAZÁN DIVATOS KONYHÁBAN „csak” egy konyhasziget és egy magas szekrényekkel teli fal van.
  • AZ ÉTKEZŐKBEN továbbra is divat az asztal körül elrendezett különböző stílusú székek sormintája, illetve a meghökkentő formájú, anyagú, akár kültéri székek, padok megjelenése is.

 

 

 
 
 
 
 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop