Hozzávalók:
30 dkg főtt csicseriborsó, 1 dl csicseriborsó főzőlé vagy konzerv leve, 1 dl natúr görög joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál harissa, só ízlés szerint, 1 evőkanál frissen facsart citromlé, olívaolaj a tálaláshoz, 2 db padlizsán, 2 db cukkini
A csicseriborsót a lével, a joghurttal, a harissával, kevés sóval és citromlével együtt összeturmixoljuk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük és a krémbe keverjük, ha szükséges, harissával és/vagy sóval még ízesítünk. Tálalásig hűtőben tároljuk, s majd olívaolajjal meglocsolva kínáljuk. TIPP: nagyon jól passzol hozzá a sózott marokkói citrom A felszeletlt cukkinit és padlizsánt megkenjük olajjal, és grillen 5-8 perc alatt puhára sütjük, hummusszal tálaljuk.
Hozzászólások